ΙΝΤΙΑΚΕΘ/Η διαφοροποίηση στο τακτικό πλάνο

Μέσα από τις προτάσεις που κατέθεσε η ΑΕΚ, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τις σκέψεις που έχει ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ ενόψει της νέας σεζόν.

Κωστάκης Αρτυματάς και Φάνος Κατελάρης είναι στο προσκήνιο...

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Όχι απλά το προφανές, ότι οι «κιτρινοπράσινοι» ψάχνουν Κύπριους έτοιμους για να αγωνιστούν στο αρχικό σχήμα, αλλά και ότι είναι στην αναζήτηση ποδοσφαιριστών με χαρακτηριστικά που απουσίαζαν από την ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Κωστάκης και Φάνος είναι κλασικοί κόφτες. Εξάρια, που δεν διακρίνονται για την άριστη τεχνική κατάρτιση και την δημιουργία αλλά για την ανασταλτική συνέπεια, τα τρεξίματα και την δύναμη με την οποία πάνε σε κάθε μονομαχία.

Τα τελευταία χρόνια απουσίαζαν τέτοιοι ποδοσφαιριστές από την ΑΕΚ, η οποία παρατασσόταν στον άξονα με δίδυμα που αποτελούνταν από πιο δημιουργικά χαφ (πχ δύο από τους Λαρένα, Χέφελ και Κάσες) και όσες φορές χρειάστηκε να σφίξει ο άξονας, υπήρχε μόνο η επιλογή του… πασπαρτού Τρουγιόλς.

Με τις πιο πάνω κινήσεις, φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση του Ιμανόλ Ιντιάκεθ για να σκληρύνει την μεσαία του γραμμή και να παρουσιάσει μια ΑΕΚ σε διαφορετική έκδοση την νέα αγωνιστική περίοδο.