ΑΕΚ/Λέφκσι με νέο κόουτς

Μία εκ των Λέφκσι Σόφιας και MFK Ružomberok θα αντιμετωπίσει  η ΑΕΚ στο β΄προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, αν οι Λαρνακείς κάνουν το καθήκον τους με την Πετροκουμπ.

Οι Βουλγαροί αντιμετωπίζουν στην MFK Ružomberok από την Σλοβακία στον Α΄προκριματικό και είναι το φαβορί.

Ο Βούλγαρος Petar Hubchev είναι ο νέος προπονητής της ομάδας και ενώ από το 2016 μέχρι τη λήξασα σεζόν ήταν στην Εθνική Βουλγαρίας. Με την Εθνική ήταν στο πάγκο σε 20 παιχνίδια έχοντας 8 νίκες 5 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Μάλιστα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 έκανε πολύ καλή πορεία στον όμιλο με νίκες κόντρα στην Ολλανδία (2-0) και τη Σουηδία (3-2) παλεύοντας μέχρι την προτελευταία αγωνιστική για την πρόκριση. Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1.

Θα κοούτσάρει για πρώτη φορά την Λέφκσι την Κυριακή στο φιλικό με την βραζιλιάνικη Bragantino στην Αυστρία. Στη συνέχεια θα δοκιμάσει την ομάδα του σε δυνατά φιλικά με Ζενίτ και Γιουνγκ Μπόις πριν το επίσημο ντεμπούτο του κόντρα στη Ružomberok.

Η Λέφκσι τερμάτισε τη λήξασα σεζόν στην τρίτη θέση του Βουλγαρικού πρωταθλήματος, τρεις βαθμούς πίσω από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και οχτώ πίσω από την πρωταθλήτρια Λουντογκόρετς. Είχε 17 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Ιδρύθηκε το 1914 και έχει κατακτήσει 26 πρωταθλήματα, 24 Κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ. Έδρας της είναι το Vivacom Arena - Georgi Asparuhov Stadium στη Σόφια, χωρητικότητας 25 χιλιάδων.