Με την απόκτηση του Mathieu Coutadeur η ΑΕΛ δεν πήρε μόνο έναν παίκτη με σημαντικές εμπειρίες και καλό όνομα αλλά και έναν ποδοσφαιριστή που είχε συμμετοχές σε αγώνες πριν μόλις μερικές μέρες.
Ο Γάλλος πέρασε από δοκιμαστικά στην Αμερικάνικη San Jose Earthquakes το περασμένο διάστημα και έπαιξε και σε δυο φιλικά. Αρχικά στις 15 Ιουλίου στην ήττα 1-2 από την Αμέρικα (φώτο κάτω) και έπειτα στις 22 Ιουλίου, στην ήττα 3-1 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (πάνω φώτο, αριστερά με τον Σβάινσταϊγκερ).
Ο Coutadeur έπαιξε και στα δυο παιχνίδια ως αλλαγή σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, κάτι που σημαίνει πως δεν προέρχεται από... απόλυτη απραξία.
Μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος υπάρχουν ακόμα αρκετές μέρες έτσι ο Γάλλος έχει μπροστά του αυτό το διάστημα για να δουλέψει και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τους νέους του συμπαίκτες σε φυσική κατάσταση.
