Αλληλοεξουδετέρωση! (photos)

Σ' ένα παιχνίδι που ήταν κυρίαρχο το στοιχείο της πίεσης για νίκη, Εθνικός Άχνας και ΑΕΛ έμειναν στο άγονο 0-0.

Κακό ποιοτικά παιχνίδι με τις οι δυο ομάδες ανά τακτά χρονικά διαστήματα να εναλλάσσονταν την υπεροχή. Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε στις καθυστερήσεις με πρωταγωνιστή τον Σταύρου να φύγουν με το διπλό όμως ο Κυριάκου έσωσε τον Εθνικό. 

Το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν αφήνει κανένα ικανοποιημένο αφού ο βαθμός που μοιράστηκαν τους διατηρεί στην 12η και 13η θέση αντίστοιχα. Αμφότερες έχουν να επιδείξουν με το πέρας 12 αγωνιστικών δυο νίκες, τρεις ισοπαλίες και εφτά ήττες.

Πρώτη ακίνδυνη ευκαιρία από Εθνικό...
Μετά την έλευση των πρώτων αναγνωριστικών λεπτών , στο 5' οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη τελική προσπάθεια με τον Γκρικαλασβίλι να βρίσκει μέσα στην περιοχή τον Πιντσέλι όμως το πλασέ που επιχείρησε δεν αποδείχθηκε ικανό για να ανησυχήσει τον Ντεγκρά. 

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη...
Η πίεση για επιτυχία ήταν εμφανής στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών. Επέλεξαν ένα αργό τέμπο στο παιχνίδι και γενικά σίγουρα πάσες. Αυτό σε συνδυασμό με τις δυνατές μονομαχίες επέδρασε αρνητικά ώστε να δημιουργηθούν επιθετικές προσπάθειες.  

Σταδιακό ανέβασμα και πίεση της ΑΕΛ...
Σταδιακά η ΑΕΛ ανέβασε απόδοση και πίεσε τον Εθνικό όμως τα απανωτά κόρνερ που κέρδισε δεν απέφεραν ουσιαστική απειλή. 

Αντίδραση στο 35', μεγάλη ευκαιρία με Οχένε...
Ενώ όλα κυλούσαν δίχως κάτι το αξιόλογο ο Γκρικαλασβίλι δοκίμασε το πόδι του όμως ο Ντεγκρά έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Ο Πιντσέλι δοκίμασε απευθείας όμως ο Ελευθερίου έδιωξε το κίνδυνο. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Οχένε απώλεσε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα όταν από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπογκαντίνοφ. 

Κλασική ευκαιρία στο 45',  όμως άγονο το ημίχρονο...
Λίγο πριν την έλευση του α' μέρους ο Εθνικός άγγιξε το γκολ όταν από το σημείο του πέναλτι ο Γκριγκαλασβίλι έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από την εστία του Ντεγκρά. Έτσι, τίποτα δε άλλαξε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το άγονο 0-0.  

Πανομοιότυπο σκηνικό στα πρώτα λεπτά της επανάληψης...
Με τους δυο τεχνικούς να μην προχωρούν σε οποιεσδήποτε διορθωτικές αλλαγές το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ίδια χαρακτηριστικά όπως το πρώτο. Η μόνη διαφορά ήταν πως άλλαξε η ομάδα που είχε την υπεροχή. Η ΑΕΛ μπήκε με διαθέσεις όμως ανάλωση της μπάλας στο χώρο του κέντρου δεν βοήθησε ώστε να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις μπροστά στην εστία του Εθνικού. 

Όσο κυλούσε η ώρα, τόσο περισσότερο πρόσεχαν την άμυνα...
Παρότι ο χρόνος κυλούσε χωρίς ν' αλλάξει κάτι,  Εθνικός και ΑΕΛ δεν έδειχναν να είναι θέση ν΄ ανοίξουν τις αγωνιστικές του γραμμές ή να επιτεθούν ορθολογιστικά για να πάρουν τη νίκη. Δίνοντας κατά βάση έμφαση στην καλή μεσοαμυντική γραμμή όλα έδειχναν πως ο αγώνας πάει σε συνθηκολόγηση. 

Φοβερή ευκαιρία στις καθυστερήσεις για την ΑΕΛ
Στις καθυστερήσεις του αγώνα η ΑΕΛ έφτασε μια ανάσα από το πετύχει το γκολ της νίκης. Συγκεκριμένα, στο 92'  μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια ο Σταύρου που «άδειασε» τον Ιάκομπ, πλάσαρε,  όμως ο Κυριάκου ως απο μηχανής θεός έσωσε επάνω στην γραμμή.  Έτσι, μοιραία συνθηκολόγησαν στο 0-0. Ένα αποτέλεσμα που εν ολίγοις δεν ικανοποιεί κανένα αφού εδώ και εφτά αγωνιστικές αγνοούν τη χαρά της νίκης.  

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπογκατίνοφ, Ατάντα, Κυριάκου, Έβερτον, Ιάκομπ, Παγιές (87' Ηλία), Πράγκερ, Γκρικαλασβίλι, Πιντσέλι,  Αραμπάλ (82' Πουτζιουρής), Xατζηβασίλης (62' Ομπρεγκόν)

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Σιέλης, Αϊρόσα, Σαμπού,  Αντράντε, Ελευθερίου, Σουάρες, Σαρντινέρο, Οχένε, Κουντατέρ (77' Σταύρου), Σέμα (57' Νιάγκ)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πράγκερ, Ιάκομπ (6η) / Σιέλης, Νιάγκ (4η)

-Ντεμπούτο στο πάγκο του Εθνικού πραγματοποίησε ο 46χρονος Σέρβος προπονητής Ντανίλο Ντόνσιτς.

-Διαιτητής αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Δημητρίου με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Αντρέα Μιχαηλίδη. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Νέα Σαλαμίνα - Εθνικός / ΑΕΛ - Ομόνοια