Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της μπαίνει η ΑΕΛ ενόψει του αγώνα της Δευτέρας με τον Εθνικό Άχνας στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Πάμπος Χριστοδούλου στο φιλικό με την ΑΠΕΑ επέλεξε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όσους αγωνίστηκαν ελάχιστα ή και καθόλου στις πρώτες δύο αγωνιστικές και είδε κάποια πράγματα και πήρε τις σημειώσεις του για τη συνέχεια.
Πλέον ο Κύπριος τεχνικός στρέφει την προσοχή του στον αγώνα που έρχεται ώστε να καταφέρει η ομάδα του να πάρει το τρίποντο για ακόμη ένα παιχνίδι. Ο Πάμπος Χριστοδούλου ξέρει ότι το παιχνίδι κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι και θα πρέπει η ΑΕΛ να παρουσιαστεί με σοβαρότητα ώστε να πετύχει το στόχο της.
Το πρώτο στοίχημα ποδοσφαιριστών και τεχνικής ηγεσίας ήταν να πάει η ομάδα στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα έχοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ώστε να υπάρχει η κατάλληλη ψυχολογία για το Λεμεσιανό ντέρμπι. Τα πρώτα δύο ήταν νικηφόρα με Αναγέννηση και Δόξα και πλέον τα δύο που έρχονται με Εθνικό και Καρμιώτισσα θα είναι καθοριστικά για την μετέπειτα πορεία της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα.