«Πρώτη» με το «πρώτο» του Τζούνιορ... (φώτος)

Με τον συνήθη αγχωτικό αλλά σαφώς αποτελεσματικό της τρόπο, η ΑΕΛ κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της μαχητικής Καρμιώτισσας στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 4η αγωνιστική. Με σκόρερ τον Ντόσα Τζούνιορ στο 21' επικράτησε 0-1 και έτσι επέστρεψε στις επιτυχίες.

Το πρώτο γκολ του αμυντικού των «γαλαζοκιτρίνων» στο πρωτάθλημα έφερε και την πρωτιά στην κατάταξη με 10 βαθμούς. Χωρίς νίκη παραμένουν οι γηπεδούχοι. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι το παιχνίδι ήταν μέτριο με την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου μετά από ένα γρήγορο να παίρνει την ουσία και να πηγαίνει στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα με την ψυχολογία στα ύψη. 

Κατοχή η ΑΕΛ, πολυπρόσωπο κέντρο η Καρμιώτισσα... 
Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε σίγουρες μεταβιβάσεις. Την κατοχή  είχε η ΑΕΛ, ενώ πολυπρόσωπο κέντρο η Καρμιώτισσα ήθελε με κλεψίματα να βγει στην κόντρα επίθεση. 

Πρώτη ευκαιρία για ΑΕΛ στο 15' 
Την ευκαιρία του αγώνα δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι όταν ο Μπουένο εκτέλεσε κόρνερ, ο Σόυζα έπιασε την πρώτη κεφάλια και ο Σιέλης με δεύτερη από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. 

0-1 στο 21' με κεφαλιά του Τζούνιορ...
Έστω και με περιπετειώδη τρόπο η ΑΕΛ κατάφερε να ανοίξει με κοντινή κεφαλιά του Τζούνιορ. Ο Σοάρες από στημένη φάση έξανε το γέμισμα και μετά από φάση διαρκείας (ασταθή απόκρουση του Καϊρίνου σε πρώτη κεφαλιά του Σιέλη), ο Ντόσα Τζούνιορ από κοντά σκόραρε με το κεφάλι γράφοντας το 0-1. 

Προσπάθεια αντίδρασης, σωστή διαχείριση...
Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν βγαίνοντας με τσαμπουκά στην επίθεση. Δημιούργησαν 2-3 καλές προϋποθέσεις  με καλύτερη αυτών του Αρότσα στο 32', ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κράτησαν και με σωστή διαχείριση κράτησαν το πολύτιμο υπέρ τους προβάδισμα.  

Αρχή με διπλή αλλαγή και ρίσκο από Καρμιώτισσα...
Από την στιγμή που ήταν πίσω στο σκορ, στο β' μέρος ο τεχνικός της Καρμιώτισσας έκανε μεμιάς διπλή αλλαγή ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Σταύρου και Πάντο.  Παρόλα αυτά δεν κατάφερες να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Ρόμο. 

Αργός ρυθμός με την ώρα να περνά δίχως κάτι ιδιαίτερο...
Ο χρόνος περνούσε δίχως κάτι το σημαντικό... Συμπληρώθηκαν 20 λεπτά με μέτριο θέαμα και αργό ρυθμό. Η ΑΕΛ κρατούσε το 0-1 με σχετική ευκολία αφού η Καρμιώτισσα έδειχνε να μην μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα στην καλά οργανωμένη της άμυνα. Το ρευστό σκορ όμως διατηρούσε τουλάχιστον το ενδιαφέρον στο παιχνίδι... 

Στο 69' φάουλ Ταραλίδη, απόκρουση Ρόμο και οριζόντιο δοκάρι...
Από στημένη φάση η Καρμιώτισσα απώλεσε την καλύτερη της ευκαιρία. Στο 69'  ο Ταραλίδης εκτέλεσε από μακρινή απόσταση δυνατά φάουλ, ο Ρόμο απόκρουσε ασταθώς και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ακολούθως απομάκρυνε η άμυνα της ΑΕΛ. 

Μάχες αλλά τίποτα δεν άλλαξε...
Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο σκέλος της αναμέτρησης και έτσι η ΑΕΛ πήρε μια αγχωτική μεν, αλλά πολύτιμη νίκη που την διατηρεί αήττητη με το πέρας τεσσάρων αγώνων. Καλή προσπάθεια από την Καρμιώτισσα που τα έδωσε όλα για αποτέλεσμα αλλά παράμεινε μόνο στις θετικές εντυπώσεις. 

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Καϊρίνος, Βοσκανιάν, Ταραλίδης, Βαττής, Γουίλερ (46' Πάντος), Χριστοφή, Αρότσα, Σιάλακας, Κονέ (46' Σταύρου), Όρντος, Μανογιάν.

ΑΕΛ: Ρόμο, Κυριάκου, Τζούνιορ, Σιέλης, Φορτούνα, Σόουζα, Σοάρες, Μπουένο (63' Γεωργιάδης), Σαβανέ (78' Νικολάου), Μέσκα, Ουέλινγκτον (71' Ακουινάλντο).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  Ταραλίδης, Αρότσα / Φορτούνα  

**Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νικόλας Αθανασίου, με βοηθούς τους Στέλιο Νικήτα και Όμηρο Τζιωρτζή. 

**Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ντόσα Τζούνιορ... 

**Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από την ήττα 3-0 από την ΑΕΚ, ενώ οι φιλοξενούμενοι από την ισοπαλία 0-0 ενάντια στον Εθνικό Άχνας.