ΜΠΑΛΤΑΖΑΡ: "Μας απομένουν 13 παιχνίδια..." (Φώτος)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η δημοσιογραφική διάσκεψη και παρουσίαση του νέου προπονητή της ΑΕΛ Μπρούνο Μπαλταζάρ.

Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net έδωσε το παρών της και σας μεταφέρει όλα όσα ειπώθηκαν…

Για το παιχνίδι με την Ανόρθωση: "Ξέρω την ομάδα, είναι σε καλή κατάσταση. Δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα αλλά έχουν κάνει καλές μεταγραφές τον Ιανουάριο. Της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω. Τους είδα με το ΑΠΟΕΛ και έκαναν πολύ καλό παιχνίδι. Παίζει καλά και επιθετικά, ξέρουμε τις αδυναμίες τους και είμαστε σε φάση προετοιμασίας για το παιχνίδι. Το "Αντ. Παπαδόπουλος" είναι παραδοσιακά μια δύσκολη έδρα για την ΑΕΛ. Ξέρουμε ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα αλλά στόχος είναι από το παιχνίδι με την Ανόρθωση και μετά να τα κερδίσουμε όλα. Απομένουν 13 παιχνίδια, ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Θα παλέψουμε για να δείξουμε μια καλή εικόνα".

Για το πόσα γνωρίζει για την ΑΕΛ: "Είναι εύκολο να καταλάβεις το μεγαλείο της ΑΕΛ. Ο Νεμάνια Τσόροβιτς ήταν συμπαίκτης μου, μου έχει πει πάρα πολλά πράγματα. Ξέρω πάρα πολύ καλά τα προβλήματα της ομάδας, το μεγαλείο της αλλά και την Θύρα 3. Είμαι εδώ όχι για να κλαίω για τα προβλήματα, αλλά για να βρούμε τις λύσεις. Και για να είμαι ειλικρινής, είμαι πολύ ευχαριστημένος όσα βρήκα στην ΑΕΛ. Είναι σημαντικό που οι παίκτες δείχνουν ότι θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση. Με βοηθούν και με αυτή την συμπεριφορά θα τα καταφέρουμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Μόνο με ένα τρόπο θα συμβεί αυτό, να είμαστε όλοι μαζί. Το προπονητικό τιμ, το προσωπικό της ομάδας, οι απλοί φίλοι της ΑΕΛ, η Θύρα 3, σε οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο, όλοι μαζί ενωμένοι".

Για το αν είναι ρίσκο: "Είμαι έτοιμος για την μεγάλη πρόκληση. Εδώ και χρόνια δουλεύω και περίμενα αυτή την ευκαιρία. Όταν έρχεται ένας προπονητής στα μέσα και στο τέλος μια σεζόν υπάρχει ένα πρόβλημα, αλλά είμαι αισιόδοξος".

Για το τι θα αλλάξει στην ομάδα: "Η ΑΕΛ ως μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει την μπάλα. Από αυτά που έχει δει, η ομάδα πρέπει να παίξει πιο επιθετικά. Δουλεύω στις προπονήσεις και προσθέσω να εξηγήσω στους παίκτες είτε σε θέση άμυνας είτε επίθεσης τον τρόπο που πρέπει να κάνουν. Η ΑΕΛ πρέπει να παίζει επιθετικά. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, ειδικά τώρα οι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος παίζουν μαζί. Δεν μπορώ να σκεφτώ την ΑΕΛ να παίζει αμυντικά, πρέπει να προσπαθήσουμε να παίζουμε με κατοχή μπάλας και επιθετικά. Αυτό θα προσπαθήσω να βάλω στην ομάδα. Είμαι φιλόδοξος όπως και η ΑΕΛ. Είναι σημαντικό που οι παίκτες κατάλαβαν την κατάσταση και προσπαθούν στην προπόνηση. Είμαι αισιόδοξος, σκέφτομαι ότι έχουμε 13 παιχνίδια επειδή βλέπω αυτή την αντίδραση".

Για το πόσα θα αλλάξει: "Δεν ήρθα σαν προπονητής να αλλάξω τα πάντα σε 13 παιχνίδια. Πολλά πράγματα ήταν καλά όμως τους τελευταίους 2 μήνες δεν δουλεύουν καλά. Είναι λογικό εξαιτίας της κατάστασης να μην είναι καλά ψυχολογικά οι ποδοσφαιριστές. Αλλά μετά από κάποιες συνομιλίες σε γκρουπ αλλά και σε όλη την ομάδα, μου έδειξαν ότι είναι έτοιμοι αν τα αφήσουν πίσω. Βλέπουμε το μέλλον, είναι αρκετά τα πράγματα που είναι καλά και θα κρατήσουμε. Θα κάνουμε μικρές αλλαγές. Είναι φανερό ότι οι παίκτες είναι χαρούμενοι που έρχονται στις προπονήσεις. Όλοι γνωρίζουμε το βάρος που έχουμε στις πλάτες μας αλλά προχωράμε και είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την κατάσταση".

Για τις απουσίες που υπάρχουν στις προπονήσεις: Για ένα προπονητή είναι ιδανικό να έχει όλους τους παίκτες, αλλά έχουμε διεθνείς. Έχουμε και το πρόβλημα με τον Ντόσα. Αλλά όπως είπα και προηγουμένως δεν είμαι εδώ για να κλαίω για τα προβλήματα που υπάρχουν. Είμαι εδώ για να βρω λύσεις με τους παίκτες που έχω στην διάθεση. Αλλά θα ήταν καλύτερο να τους έχω όλους.

Για το αν σκέφτεται και το Κύπελλο: Η φιλοσοφία είναι παιχνίδι με παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι με την Ανόρθωση. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο, δεν σκέφτομαι το Κύπελλο. Μετά την Ανόρθωση θα ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε και το Κύπελλο.