Νίκη και με μηδέν στην άμυνα… Με σκόρερ τον Μίκελ Αρουμπαρένα στο 66’ η ΑΕΛ έφυγε με το διπλό από το Λουξεμβούργο και έθεσε γερές βάσεις πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Europa League.
Τρία δοκάρια είχε η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ με τους Αρθούρ, Λαφράνς και Αρουαμπαρένα.
Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος μέτρια εμφάνιση στο πρώτο ημιχρονο βελτιωμένη και διεκδικητική στο δεύτερο. Το 0-1 ίσως να κρίνεται και λίγο με βάση τις ευκαιρίες και την απόδοση των δύο ομάδων.
Προσπάθησε να αιφνιδιάσει
Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Progres σε μια προσπάθεια να αιφνιδιάσει την ΑΕΛ. Το καλό της ξεκίνημα μετουσιώθηκε σε δύο καλές τελικές προσπάθειες σε σουτ των Καραπετιάν και Τιλ.
Δοκάρι στο 4’ με Αρθούρ
Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα η ΑΕΛ αντέδρασε και στο 4’ έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Συγκεκριμένα, ο Αρθούρ από πλεονεκτική θέση έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κτύπησε στο δοκάρι. Η φάση αυτή ήταν και η αφετηρία ώστε η ομάδα της Λεμεσού να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού.
Mέτριο θέαμα στην συνέχεια…
Ο καλός ρυθμός σταδιακά κόπασε προς τέρψιν της ΑΕΛ που ήθελε κατά βάση να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Ό,τι καλύτερο στον αγώνα ήταν κάποιες ακίνδυνες ημιτελείς προσπάθειες. Όλα αυτά με την συμπλήρωση 25 λεπτών.
ΣΧΟΛΙΟ: Καλύτερη ομάδα η ΑΕΛ από την Πρόγκρες και μπορεί για τη νίκη, όμως χρειάζεται προσοχή. Προσπάθησε να αιφνιδιάσει η γηπεδούχος ομάδα στο ξεκίνημα του αγώνα. Πολύ γρήγορα, όμως, η ΑΕΛ έδειξε ότι είναι η ομάδα που θα κάνει κουμάντο στο τερέν και είχε το δοκάρι με τον Αρθούρ. Γρήγορος ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα σχεδόν 20 λεπτά. Έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ. Μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα την κατοχή μπάλας. Αμύνεται μαζικά η Πρόγκρες, προσπαθώντας όταν της δοθεί η ευκαιρία να χτυπήσει στην κόντρα.
-Ένταση δημιουργήθηκε στο 30’ της αναμέτρησης ανάμεσα στην Progres Niedekorn και της ΑΕΛ. Διαβάστε περισσότερα για το τι έγινε...
Ανέβασε εκ νέου στροφές και νέο δοκάρι...
Από το 30' και έπειτα η ΑΕΛ ανέβασε εκ νέου στροφές και είχε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Λαφράνς (δεύτερο για την ομάδα της Λεμεσού). Όταν η Πρόγκρες δεν είναι σε φάση άμυνας, πρέπει να φεύγουν γρήγορα μπάλες μπροστά. Όποτε συνέβη αυτό η ΑΕΛ, δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις.
Πίεσε στο β’ μέρος και σκόραρε στο 66’ με Αρουαμπαρένα
Βελτιωμένη προς το καλύτερο μπήκε η ΑΕΛ στο β’ μέρος και πίεσε για να πετύχει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ. Στο καλό της διάστημα δημιούργησε καλές ευκαιρίες με τους Αρουαμπαρένα (52’) και Σάσι (59’).
Στο 66’ τα κατάφερε με τον Μίκελ Αρουαμπαρένα από πλεονεκτική θέση να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 0-1.
Τρίτο δοκάρι! Αυτή την φορά με Αουραμπαρένα στο 71’
Μετά το γκολ η ΑΕΛ επέβαλε τον ρυθμό της και έψαξε να πετύχει δεύτερο γκολ. Στο 71’ έφτασε πάρα πολύ κοντά με τον Αρουμπαρένα με κεφαλιά να σημαδεύει το δοκάρι Σίνγκερ. Αυτό ήταν το τρίτο δοκάρι στην αναμέτρηση για την ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ.
ΣΧΟΛΙΟ: Ανέβηκε πιο ψηλά στο β' ημίχρονο η Πρόγκρες. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΛ να βρίσκει περισσότερους κενούς χώρους. Ισορροπημένο έμοιαζε πλέον το παιχνίδι, ωστόσο η ΑΕΛ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Αρουαμπαρένα. Στα... μέτρα της ΑΕΛ πλέον, το παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερα ρίσκα η ομάδα του Μπαλταζάρ. Σωστή διαχείριση του 0-1. Μπορούσε για το δεύτερο γκολ η ΑΕΛ, άτυχη ξανά με τρίτο δοκάρι (Αρουαμπαρένα).
Ρίσκα και εκατέρωθεν ευκαιρίες...
Πήρε περισσότερα ρίσκα με την πάροδο του χρόνου η Πρόγκρες, πλησίασε στο 1-1 το τελευταίο δεκάλεπτο. Την ίδια στιγμή, η ΑΕΛ βρήκε ανοικτούς χώρους και απώλεσε μεγάλες ευκαιρίες από το 85' και έπειτα με Φιντέλις, Λαφράνς και Ηλία για το 0-2.
ΣΧΟΛΙΟ: Σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης για την ΑΕΛ από το Λουξεμβούργο. Η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ επιβεβαίωσε με την απόδοσή της ότι είναι καλύτερη από την Πρόγκρες. Μπορούσε για 0-4, δεν είναι άσχημο το 0-1. Σοβαρή, υποψιασμένη και σωστά διαβασμένη η ΑΕΛ.
ΠΡΟΓΚΡΕΣ: Σινγκέρ, Τιλ, Σνάιντερ, Φρανσουά, Βάτσκα (75' Βόγκελ), Φερίνο, Λαφόν (78' Σοάρες), Μ. Τιλ, Κάραχερ, Μάρκες, Καραπετιάν (86' Σάλι).
ΑΕΛ: Βοζίνια, Αϊρόσα, Λαφράνς, Μιτρέα, Αβραάμ, Νικολάου, Σοάρες, Αρτούρ (69' Ιρίνε), Ντάνι (80' Μέσκα), Σάσσι, Αρουαμπαρένα (87' Ηλία).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βάτσκα,Τιλ / Σάσι, Μπενίτεθ, Μιτρέα
-Δεύτερο γκολ για τον Μίγκελ Αρουαμπαρένα στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.
-Οι υπεύθυνοι του σταδίου ανακοινωσαν sold out. Κόπηκαν 1920 εισιτήρια.
-Ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΛ για τον Αρθούρ Ρεζέντε.
-Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα στο γήπεδο εισήλθε φιλαρμονική ορχήστρα.
-Στους 200 περίπου είναι οι ΑΕΛιστες στην εξέδρα.
-Γύρω στις 19:00 ώρα Κύπρου η αποστολή της ΑΕΛ έφτασε στο «Stade Municipal de la Ville de Differdange».
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο μέσα από το φακό της ιστοσελίδας μας...
Ενημέρωση, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, παρασκήνια... όλα μέσω της ιστοσελίδας μας σε επιχορήγηση της Bet On Alfa και του «Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus».

