Δεν σκόραρε αλλά άρεσε και... περνάει! (φώτος)

Η ΑΕΛ δεν μπόρεσε κόντρα στην Αούστρια να πετύχει το πολύ σημαντικό εκτός έδρας γκολ όμως το 0-0 είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και στον επαναληπτικό έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί, αφού γενικά έκανε μια καλή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο μέρος. Το www.kerkida.net ήταν στο "Ernst-Happel".

Καλή η ΑΕΛ, έχασε ευκαιρίες

Τα πήγε αρκετά καλά η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, είχε 2-3 πολύ καλές φάσεις αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Τα πρώτα 10 λεπτά έφυγαν... γρήγορα χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 11' με κεφαλιά του Λαφράνς μετά από κόρνερ του Αρτούρ, η οποία πήγε λίγο ψηλά. Λίγο αργότερα - στο 19' - ήρθε άλλη μια μεγάλη φάση για την ΑΕΛ όταν ο Σάσι ντρίμπλαρε και τον τερματοφύλακα αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει!

Aπ' εκεί και πέρα δεν είχαμε ιδιαίτερα καλές φάσεις για αρκετή ώρα. Οι γηπεδούχοι μετά το 25' άρχισαν να ανεβαίνουν κάπως και στο 30' είχαν ένα άστοχο σουτ απ' τον Φρίσενμπιχλερ. Στο 36' η ομάδα του Φινκ απείλησε και πάλι μετά από σέντρα και ασυνεννοησία στην άμυνα της ΑΕΛ όμως το σουτ του Γκρούνβαλτ δεν έφερε αποτέλεσμα.

Το ημίχρονο έκλεισε με άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ, όταν στο 45' ο Αρουαμπαρένα έπιασε ένα δυνατό σουτ και "σημάδεψε" το δοκάρι του Χάτζικιτς.

Καλύτερη η Αούστρια

Κάπως καλύτερα ξεκίνησαν οι Αυστριακοί στην "επανάληψη" και στο 54' είχαν ένα σουτ με τον Γκρούνβαλτ όμως ο Βοζίνια ήταν έτοιμος. Τρία λεπτά αργότερα είχε και η ομάδα του Μπαλταζάρ τελική προσπάθεια με σουτ του Αβραάμ που πήγε λίγο έξω.

Στην συνέχεια η Αούστρια ανέβηκε ακόμα περισσότερο... Στο 66' ένα σουτ του Σράντι πήγε έξω, στο 72' ο ίδιος παίκτης έπιασε την κεφαλιά και ο Βοζίνια ήταν στη σωστή θέση ενώ ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ ήταν έτοιμος και στο επόμενο λεπτό, στο σουτ του Χόλτζχαουζερ. Στο 77ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μια πολύ καλή φάση με κοντινό σουτ του Πιρές και δύσκολη απόκρουση του Βοζίνια ενώ το γκολ που πέτυχαν στο 79' με τον Γκρούνβαλτ ακυρώθηκε ως οφσάιντ!

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν είχαμε ιδιαίτερες φάσεις. Η ΑΕΛ στο 94' πήγε να απειλήσει με φάουλ του Αβραάμ όμως ο Χάτζικιτς απέκρουσε με διπλή προσπάθεια και το σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Λεμεσιανή ομάδα να επιστρέφει στην Κύπρο με ένα καλό αποτέλεσμα.

Αούστρια: Χάτζικιτς, Φιλίποβιτς, Σράντι (85' Προκόπ), Φρίσενμπιχλερ (81' Μόνσαϊν), Γκρούνβαλτ, Σέρμπεστ, Λάρσεν (61' Ντε Πάουλα), Βέστερμαν, Χόλτζχαουζερ, Μαρτσίνκο, Πιρές

ΑΕΛ: Βοζίνια, Αϊρόσα, Λαφράνς, Μιτρέα, Αβραάμ, Σοάρες, Φιντέλις, Αρτούρ (89' Σαβανέ), Σάσι (93' Ηλία), Μέσκα, Αρουαμπαρένα (78' Αλταΐρ)

Κίτρινες: Βέστερμαν, Φρίσενμπιχλερ / Μιτρέα, Φιντέλις, Λαφράνς, Αβραάμ

Ενημέρωση, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, παρασκήνια... όλα μέσω της ιστοσελίδας μας σε επιχορήγηση της Bet On Alfa και του «Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus».