Προβληματίζει... έφτασε η ώρα να αλλάξει!

Πλέον, έφτασε η ώρα ο Πορτογάλος τεχνικός να επικεντρωθεί στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του. Είναι ένας τομέας στον οποίο η ΑΕΛ υστερεί κι αυτό, πέραν από την εικόνα της στους αγώνες, φαίνεται ξεκάθαρα κι από τους αριθμούς.

Ισοβαθμία στα υπέρ-κατά
Η ΑΕΛ πέτυχε και δέχθηκε σε 7 συνολικά παιχνίδια 4 γκολ, ένας αριθμός που δείχνει μεγάλη αδυναμία στην ομάδα. Μια ισοβαθμία που φανερώνει το επιθετικό πρόβλημα της ΑΕΛ, αντιθέτως αντικατοπτρίζει και την αμυντική εξαιρετική της λειτουργία. Βάζει «μπλόκα» πίσω, αλλά είναι καιρός να ρίξει και τοίχους μπροστά!

Τρείς νίκες …στο ίδιο μοτίβο!
Το γεγονός πως η ΑΕΛ πήρε τρεις νίκες με 1-0 και δεν της στοίχισε το ότι δεν σκόραρε πιο πολλά τέρματα, δεν πρέπει να την εφησυχάζει. Θα έρθουν τα παιχνίδια που οι «γαλαζοκίτρινοι» θα χρειαστούν δύο και τρία γκολ για να πάρουν το ζητούμενο και δεν μας το έχουν αποδείξει μέχρι στιγμής πως είναι η ομάδα που μπορεί να το κάνει.

Η μοναδική που δεν κατάφερε…
Αν κοιτάξει κανείς τα στατιστικά, είναι η μοναδική ομάδα που μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στην Ομόνοια. Η ομάδα του «τριφυλλιού» δείχνει ξεκάθαρα την ευαισθησία της στα μετόπισθεν, κάτι που δεν κατάφεραν να πληγώσουν οι «γαλαζοκίτρινοι».

Έχει τον τίτλο
Διακατέχει μέχρι στιγμής το τίτλο της χειρότερης επίθεσης του πρωταθλήματος αντίθετα μαζί με την Ανόρθωση είναι οι μόνες ομάδες που κρατούν γερά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και δύσκολα μπορεί να τις παραβιάσει κανείς. 

Αυτό είναι κοινώς αποδεκτό πως η κάθε ομάδα που θέλει να έχει επιτυχίες προσπαθεί πάντα να κτίζει μια δυνατή άμυνα, έτσι και ο Μπρούνο Μπαλταζάρ θέλει να έχει μια ισχυρή αμυντική γραμμή, όμως πρέπει να εστιάσει και να δουλέψει καλύτερα πάνω στην ομάδα του, όσο αφορά τον τομέα της οργάνωσης και της ανάπτυξης. Αν δεν βρεθεί άμεση λύση, τότε στην ομάδα της Λεμεσού θα έχουν σοβαρό πρόβλημα στην συνέχεια...

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να παρουσιαστούν βελτιωμένοι στον επιθετικό τομέα, αρχής γενομένης από τον εντός έδρας αγώνας με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη(19:00), όπου θα πρέπει να γίνουν πιο δημιουργική και γιατί όχι να πάρουν την πρώτη άνετη νίκη τους.