Προερχόμενη από δύο σερί νίκες με Ολυμπιακό και Ερμή, η ΑΕΛ συνεχίζει την προετοιμασία της για να πανηγυρίσει τρίτη σερί νίκη κόντρα στην Αλκή, για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.
Άλλη μία φορά φέτος κέρδισε δύο διαδοχικά παιχνίδια, τα πρώτα με Άρη και Δόξα με το 1-0 ωστόσο στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, ηττήθηκε με 1-0 από την ΑΕΚ στην «Αρένα».
Οι περισσότερες από δύο σερί νίκες δεν είναι σύνηθες φαινόμενο για την ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια. Πέρσι το πέτυχε σε δύο περιπτώσεις, την σεζόν 2015-16 μία φορά και την σεζόν 2014-15 καμία φορά!
Εδώ και 3,5 χρόνια δηλαδή, μόλις τρεις φορές κατάφερε η Λεμεσιανή ομάδα να κερδίσει τρία συνεχόμενα παιχνίδια, στοιχείο που στο τέλος κάθε σεζόν έπαιζε τον ρόλο του ως προς την τελική θέση της.
Στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αλκή, θα έχει την ευκαιρία να το πράξει για πρώτη φορά φέτος, μάλιστα αρκετά νωρίς έχοντας έτσι την δυνατότητα να… ξανατρέξει στην πορεία ανάλογο νικηφόρο σερί.