Αγιαναπίτικο μπαμ, απέκλεισε την ΑΕΛ! (φώτος)

Έκανε την μεγάλη έκπληξη στο κύπελλο η Αγία Νάπα αφού κατάφερε να προηγηθεί δυο φορές της ΑΕΛ και τελικά να πάρει την πρόκριση στην 2η φάση του θεσμού με 2-1! Ο Χαλίφα άνοιξε το σκορ, ο Αβραάμ ισοφάρισε με πέναλτι και ο Ρόου χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, με την ΑΕΛ να χάνει πέναλτι με τον Ντόσα αμέσως μετά το 2-1. Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΖ...

Προηγήθηκε η Αγία Νάπα, δυσκολεύτηκε η ΑΕΛ

Από την αρχή η Λεμεσιανή ομάδα είχε τον έλεγχο και γυρόφερνε την περιοχή ωστόσο το γκολ το έβαλε η Αγία Νάπα: Στο 8' ο Ρόου έκανε σουτ εκτός περιοχής και ο Βοζίνια έδιωξε σε κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου ο Χαλίφα με σουτ στην κίνηση πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με... δοκάρι και μέσα! Έτσι το ματς απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρουν αφού σε αυτή την φάση του θεσμού οι αγώνες είναι μονοί.

Το γκολ δεν άλλαξε κάτι αφού πλέον οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν επιπλεόν λόγο να αμύνονται μαζικά και οι τυπικά φιλοξενούμενοι επιπλέον λόγο να πιέζουν επιθετικά. Παρόλο όμως που η ΑΕΛ είχε την κατοχή, μέχρι το 25' δεν απείλησε με κάποια μεγάλη φάση. Τελικά η λύση για την ομάδα του Μπαλταζάρ ήρθε στο 35', με πέναλτι. Ο Αρουαμπαρένα το κέρδισε σε μαρκάρισμα του Παναγή και ο Αβραάμ το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1.

Δεύτερο γκολ και χαμένο πέναλτι

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Κατοχή η ΑΕΛ, άμυνα η Αγία Νάπα και αργός ρυθμός. Μέχρι το 60' ωστόσο δεν υπήρχε μεγάλη φάση αφού η ομάδα του Μάριου Κκαρά αμυνόταν πολύ καλά. Έτσι στο 62' ο Μπαλταζάρ το γύρισε σε σχήμα με ένα επιθετικό και ενίσχυσε δημιουργικά την ομάδα του, βγάζοντας τον Ηλία και βάζοντας τον Λεάντρο. Ο Πορτογάλος στο 69' έφτιαξε την πρώτη καλή στιγμή στο 2ο μέρος, με σουτ από το ύψος της περιοχής που πήγε λίγο πάνω απ' την εστία.

Με την ΑΕΛ να μην έχει ουσία, η Αγία Νάπα κατάφερε να προηγηθεί για δεύτερη φορά... Στο 79' μετά από κάθετη μπαλιά, ο Ρόου έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Βοζίνια έκανε κακή έξοδο και ο στράικερ των γηπεδούχων από κοντά σούταρε για το 2-1! Η ΑΕΛ πάντως θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα αφού στο 83' ο Νικολάου κέρδισε το δεύτερο πέναλτι στο ματς, όμως ο Παναγιώτου απέκρουσε την εκτέλεση του Ντόσα.

Απ' εκεί και πέρα η Λεμεσιανή ομάδα έτρεχε για να προλάβει να στείλει το ματς στην παράταση και στο 89' είχε ένα σουτ με τον Λεόντσο που βρήκε έτοιμο τον Παναγιώτου, όπως και στο 91' στο κοντινό σουτ του Αβραάμ. Το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ έτσι η ομάδα του Κκαρά πήρε μια παλληκαρίσια πρόκριση.

Αγία Νάπα: Παναγιώτου, Γκουγκούρης, Φερνάντες, Παπαδόπουλος (71' Σλόου), Ρόου, Στυλιανού, Χαλίφα, Παναγή (59' Μαχάττος), Λαφάρτζ, Περατικός (92' Γιουκαρής), Γκονζάλες

ΑΕΛ: Βοζίνια, Ντόσα, Χ. Κυριάκου, Τεϊσέιρα, Αβραάμ, Φιντέλις (85' Λεόντσο), Νικολάου, Μέσκα (73' Αλνταΐρ), Σασί, Ηλία (62' Λεάντρο), Αρουαμπαρένα

Κίτρινες: Μαχάττος 65', Ρόου 77' / Νικολάου 74'

- Διαιτητής ήταν ο Ανδρέας Μ. Αργυρού με βοηθούς διαιτητές τους Μάριο Καλογήρου και Τηλέμαχο Τηλεμάχου. Τέταρτος διαιτητής ο Χρίστος Νικολαϊδής και παρατηρητής ο Μάριος Τσαγγάρης. 

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy