Ο Ντα Σίλβα και... οι άλλοι

Από τη δεκαετία του 50 μέχρι και σήμερα, τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα της Λεμεσού ΑΕΛ και Απόλλωνας "ανταλλάζουν" παίκτες και προπονητές. Το 1956, 22 ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ μετακινήθηκαν και εντάχθηκαν στον συμπολίτη Απόλλωνα.

Στα υφιστάμενα ρόστερ των δύο ομάδων έχουμε 15 ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν είχαν αγωνιστεί σε Απόλλων ή ΑΕΛ και τώρα είναι στα αντίπαλα στρατόπεδα με απευθείας μετακίνηση.

Σταύρος Στυλιανού 

Δεκατέσσερα χρόνια στην ΑΕΛ και το 1980 παίρνει την απόφαση να πάρει μεταγραφή για τον Απόλλωνα δημιουργώντας μεγάλο ντόρο. Μιλάμε για μιαν εποχή που τέτοιες αποφάσεις δημιουργούσαν αναστάτωση στα αυτιά των φιλάθλων, όμως ο Σταύρος Στυλιανού το τόλμησε και για μία εξαετία έγραψε ιστορία στην άμυνα του Απόλλωνα.

Πάμπος Πίττας 

Για χρόνια σημαία του Απόλλωνα για ένα μικρό διάστημα φόρεσε και τα γαλαζοκίτρινα της ΑΕΛ! Ο Πάμπος Πίττας ήταν παιδί από τον Απόλλωνα καθώς αγωνίστηκε 16 χρόνια σαν αρχηγός όμως το 2002 μετακόμισε στη γειτονική ομάδα την ΑΕΛ. Στον Απόλλωνα είχε 342 συμμετοχές με 49 τέρματα ενώ στην ΑΕΛ 54 με 2 τέρματα.

Μάριος Αντωνίου

Έπαιξε σε τρεις ομάδες της Λεμεσού. Πρώτα στον Απόλλωνα (2003-05), έπειτα στην ΑΕΛ (2005-06), ενώ πριν από το τέλος της καριέρας του στον Άρη.

Ζε Βίτορ

Μετά από μία χρονιά (2010-11) στην ΑΕΛ, ο Πορτογάλος έμεινε για έξι μήνες εκτός δράσης όπου ήρθε ο Απόλλωνας τον Γενάρη του 2012 και του φόρεσε την φανέλα. Για έξι μήνες αγωνιζόταν για τον Απόλλωνα. 

Ισλι Χίντι 

Δύο χρονιές στην ΑΕΛ, και μετά στον Απόλλωνα. Με την ΑΕΛ μέτρησε και μια συμμετοχή σε Λεμεσιανό ντέρμπι στις 13/4/13 ΑΕΛ-Απόλλων 2-1 για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε και ιδιαίτερη σημασία.

Αντρεας Σταυρου

Στα 28 του χρόνια ήδη μετρούσε 12 συμμετοχές σε Λεμεσιανό ντέρμπι. Μάλιστα είναι ο μοναδικός που το έχει κάνει ήδη και έχει σκοράρει επίσης και με τις δύο ομάδες σε λεμεσιανό ντέρμπι. Έιχε 11 συμμετοχές με τον Απόλλωνα και 1 με την ΑΕΛ σε ντέρμπι.

Κρίστης Θεοφίλου

Ποδοσφαιριστής γέννημα θρέμμα του Απόλλωνα στον οποίο και αγωνίστηκε για πολλά χρόνια. Έφυγε για κάποιο χρονικό διάστημα, πήγε στην ΑΕΚ και έπειτα επέστρεψε και πάλι στο σπίτι του. Εκεί έκανε την μεγάλη ανατροπή καθώς για 2 χρόνια φόρεσε τα γαλαζοκίτρινα της ΑΕΛ τη διετία 2012-2014.

Εστεπάν Σακέτι 

Τον Γενάρη του 2012 μετακόμισε από την Δόξα στην ΑΕΛ, αρχικά ως δανεικός και στη συνέχεια με ελευθέρα μεταγραφή. Στους γαλαζοκίτρινους έμεινε για 3,5 χρόνια και μετά το τέλος του συμβολαίου του μετακόμισε γειτονιά στην Λεμεσό συμφωνώντας με τον Απόλλωνα. Απο το 2015 αγωνίζεται ανελλιπώς στους ΜΠΛΕ. 

Μπερτράν Ρομπέρ

Ο Γάλλος αγωνίστηκε για 2 χρόνια στον Απόλλωνα όπου και πραγματοποίησε 6 παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΛ.  Το καλοκαίρι του 2015 έμελλε να αγωνιστεί και στην ΑΕΛ όπου και πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή του από τους γαλαζοκίτρινους.

Αντρέας Φράγκος

Ο Ανδρέας Φράγκου αποκτήθηκε από την ΑΕΛ το καλοκαίρι του 2015 προερχόμενος από τον Απόλλωνα, στον οποίο είχε κάποιες σποραδικές συμμετοχές (2 το 2012/13 και 4 το 2013/14). Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός ολοκλήρωσε τον δανεισμό του φέτος στον Άρη όπου έκανε πολύ καλή σεζόν.  

Ζοάο Πάολο Αντράντε

Για μικρό χρονικό διάστημα και σε ΑΕΛ και σε Απόλλωνα. Ο Πορτογάλος αμυντικός μετακόμισε στην Λεμεσό από την πρωτεύουσα για λογαριασμό του Απόλλωνα. Αρχικά έπαιξε για μία σεζόν, ενώ στην συνέχεια βρέθηκε να φοράει την φανέλα της ΑΕΛ το 2016. 


 
Αρκάντιους Πίεχ

Ο Πολωνός επιθετικός της ΑΕΛ, αν και αγωνίστηκε με τη φανέλα των «γαλαζοκιτρίνων» για ένα εξάμηνο πήρε μεταγραφή στον Απόλλωνα. Ο Πίεχ αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια με τη φανέλα της ΑΕΛ έχοντας 9 τέρματα. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους, κάτι που έπραξαν οι γαλάζιοι αποκτώντας τον με ελευθέρα από την Λέγκια το καλοκαίρι του 2016.

Αντριάν Σαρτινερο 

Ο Αντριέν Σαρτινέρο μετά από καλή χρονιά που αγωνίστηκε στην ΑΕΛ, έγινε μεταγραφή στον Απολλώνα αρχικά για 1+1  χρόνια. Αγωνίστηκε για 3 σχεδόν χρόνια στην ΑΕΛ αλλά οι συγκυρίες των έφεραν να φοράει μέχρι στιγμής ακόμη τα «κυανόλευκα» από το 2016. 

Χρίστος Γουίλερ

Ο Χρίστος Γουίλερ ήταν από την αρχή της επαγγελματικής του καριέρας στον Απόλλωνα. Το 2016 είχε δοθεί δανεικός στην Καρμιώτισσα. Η τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα αποφάσισε να μην επιστρέψει στη «βάση» του ο ποδοσφαιριστής, με τη διοίκηση στην πορεία να κάνει αποδεκτό το αίτημά του να μείνει ελεύθερος. Η διοίκηση της ΑΕΛ πλήρωσε ένα μικρό ποσό για να πάρει τα δικαιώματά του.  Ήταν μια επένδυση με παρόν και μέλλον!

Άλεξ Ντα Σίλβα

Γίνεται ο 15ος ποδοσφαιριστής που αλλάζει στρατόπεδο απευθείας. Το 2015 φόρεσε τα «κυανόλευκα» για 3 ολόκληρα χρόνια, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε σε 95 παιχνίδια σκοράροντας 24 φορές. Ο Βραζιλιάνος άσος έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα και οι «γαλαζοκίτρινοι» έτρεξαν αποκτώντας τον. Φέτος είναι έτοιμος να φορέσει τα γαλαζοκίτρινα!