ΝΤΕΓΚΡΑ για το ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ: "Ελπίζω να κερδίσουμε"

Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού θέλουν να δώσουν συνέχεια στο εξαιρετικό τους ξεκίνημα και ο δρόμος για την παραμονή στην κορυφή περνάει από τη… Λευκωσία.

Η τελευταία φορά που κατάφερε να κερδίσει η ΑΕΛ το ΑΠΟΕΛ για το θεσμό του πρωταθλήματος μέσα στην έδρα του, ήταν τη σεζόν 2011-12 που υπό τις οδηγίες του Πάμπου Χριστοδούλου κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ήταν 15 Οκτωβρίου του 2011 όπου η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει την νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι με μοναδικό σκόρερ του αγώνα τον Μοντέιρο. Πέρασαν κιόλας 7 ολόκληρα χρόνια. 

Ο Ματίας Ντεγκρά τότε είχε αποκρούσει πέναλτι του Σολάρι στο 41ο λεπτό. Η ΑΕΛ είχε κάνει το καλύτερό της ξεκίνημα τα τελευταία 30 χρόνια και οι οπαδοί της δικαιολογημένα βρίσκονταν στους… «εφτά ουρανούς». Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που πήρε το τρίποντο μέσα στο ΓΣΠ η ΑΕΛ κόντρα στο ΑΠΟΕΛ.

Το kerkida.net εντόπισε τον Ντεγκρά και τον ρώτησε για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δείτε τι μας είπε ο "ΑΓΙΟΣ" όπως τον αποκαλούσαν, Ματίας Ντεγκρά…

Η τελευταία φορά που κέρδισε η ΑΕΛ ήταν την χρονιά του πρωταθλήματος. Αν θυμάσαι καλά σε εκείνο το παιχνίδι είχες... πιάσει πέναλτι και με το γκολ του Μοντείρο, η ΑΕΛ πέρασε από το ΓΣΠ. Ένα γήπεδο γενικά... αφιλόξενο για την ΑΕΛ. Τι έχεις να πεις:

"Τι μου θύμησες τώρα.. Ναι ένας αξέχαστος αγώνας. Σερί παιχνιδιών χωρίς να δεχθώ γκολ. Μια καταπληκτική ομάδα που ποτέ δεν θα ξεχάσω όλες αυτές τις στιγμές που πέρασα.. Μια ωραία χρονιά που μου άφησε ωραίες εμπειρίες. Ναι, σε εκείνο το παιχνίδι, απέκρουσα το πέναλτι του Σολάρι και έτσι ανεβάσαμε πολύ την ψυχολογία μας. Ο Μοντέιρο έκανε το 1-0 και έτσι φύγαμε από την πρωτεύουσα με τους 3 πολύτιμους βαθμούς".

Την Κυριακή η ΑΕΛ πάει στο ΓΣΠ, αήττητη και με στόχο να παραμείνει στην κορυφή. Τι πιστεύεις; 

"Ελπίζω να κερδίσουμε. Είμαι με την ΑΕΛ και την ακολουθώ πιστά. Μαθαίνω τα νέα της και χαίρομαι που τα πάει τόσο καλά! Θυμίζει την δική μας την πορεία. Πρώτα απ’ όλα αν κερδίσει αυτό θα της δώσει μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Έχουν φανταστική απόδοση όλοι οι ποδοσφαιριστές. 

Το σημαντικό όμως δεν είναι το τώρα αλλά στο τέλος τι θα γίνει. Εύχομαι το καλύτερο στο πρωτάθλημα, είμαι δίπλα στην ΑΕΛ, πιστός ΑΕΛίστας. Ξέρω τον σύλλογο και πολλούς ποδοσφαιριστές και εύχομαι το καλύτερο όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και γενικά σε όλη τη σεζόν!"

Πιστεύεις ότι θα έχει την ίδια κατάληξη με το 2012; 

"Το θέλω αυτό. Η ΑΕΛ ξεκίνησε καταπληκτικά τη σεζόν αλλά πραγματικά είναι πολύ νωρίς για τέτοια συμπεράσματα. Βέβαια, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Το καλύτερο για αυτή τη στιγμή είναι να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι ... στο τέλος θα δούμε".