11 από… 5/Ο πλουραλισμός ενόψει ΑΠΟΕΛ!

Με 11 γκολ και ένα μόλις παθητικό η ΑΕΛ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας το απόλυτο των βαθμών.

Εκτός από την εξαιρετική της αμυντική λειτουργία, φέτος η ομάδα του Κέρκεζ δείχνει να έχει και επιθετικές αρετές, αφού οι παίκτες της μέχρι στιγμής είναι αποτελεσματικοί στις περισσότερες από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Σημαντικό για να επιτευχθεί αυτή η συγκομιδή είναι πως και σε αυτό τον τομέα η ΑΕΛ λειτουργεί σαν ομάδα. Σε πέντε αγωνιστικές η ομάδα της Λεμεσού έχει βρει δίχτυα με πέντε διαφορετικούς σκόρερ.

Ο Ρούμπεν Χουράδο έχει σκοράρει τέσσερα γκολ και αποδεικνύει πως είναι ένας χαρισματικός στράικερ, ο Άλεξ Ντα Σίλβα μπορεί να σκοράρει από οποιαδήποτε απόσταση και έχει φτάσει ήδη τα τρία γκολ ενώ η ΑΕΛ έχει βρει γκολ και από τους Αβραάμ (2), Μανού Τόρες και Νιλς Τεξέιρα.

Ο πλουραλισμός αυτός μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικός στο ντέρμπι της Κυριακής όποιοι κι αν αγωνιστούν. Σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι όπως αυτό με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, ένα γκολ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έτσι όταν υπάρχουν πολλές επιλογές ικανών σκόρερ, αυξάνονται και οι πιθανότητες τα γκολ να έρθουν ανά πάσα στιγμή και σε αυτό ο Κέρκεζ στηρίζει πολλά.