Έπιασε τον Πέτεφ... ο Κέρκεζ

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση… Αυτό ισχύει απόλυτα για την ΑΕΛ. Δεν έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος αλλά την δεύτερη πίσω από τον Απόλλωνα, ωστόσο η παρουσία της στα ψηλά οφείλεται και στη γραμμή κρούσης της. 

Τα 16 γκολ σε 8 αγώνες, δυο ανά αγώνα, της επιτρέπουν να δηλώνει παρούσα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Εξάλλου και με τα δύο γκολ παθητικό δεν θέλει και πολλά να καταλάβεις στο τι συσταρισμένη ομάδα εμφανίζεται τη φετινή χρονιά! 

Η ομάδα της Λεμεσού έχει τον τρόπο να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα, έχοντας για πρώτο "κανόνι" τον Χουράδο, που έχει πετύχει τα 6 από τα 16 γκολ της ομάδας, ποσοστό 38%!

Πέραν τούτου τα 16 γκολ ενεργητικό στις πρώτες 8 αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι μέσα στις καλύτερες επιδόσεις των γαλαζοκιτρίνων τα τελευταία 10 χρόνια. 

Συγκεκριμένα το έχει ξανακάνει την σεζόν 2014-2015. Mια χρονιά που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού οι εμφανίσεις στην Ευρώπη κόντρα σε σπουδαίες ομάδες ήταν εντυπωσιακές. 

Οι εμφανίσεις όμως στο πρωτάθλημα προβλημάτιζαν, με τον τότε προπονητή, Πέτεφ, να μην μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει. 

Αν πάμε και ακόμη λίγο πιο πίσω, τις σεζόν 2004-2005 και 2005-2006 και πάλι η ΑΕΛ είχε στο ενεργητικό της 16 γκολ στις πρώτες 8 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. 

Με τους τότε προπονητές Χενκ Χάουαρντ και Μπόγιαν Πράσνικαρ ο οποίος ήρθε στην ομάδα της Λεμεσού το καλοκαίρι του 2005 και η θητεία του κράτησε μόλις πέντε μήνες.