Ρεαλισμός και... ειλικρίνεια

Ο Ντούσαν Κέρκεζ ανέλαβε την ΑΕΛ το Μάρτιο και κατάφερε να της δώσει μία αγωνιστική ταυτότητα.

Φέτος, από το καλοκαίρι και μετά, αυτός ο προπονητής κατάφερε να πάρει ομάδα με 7-8 νέα πρόσωπα (ήταν και δική του επιλογή αυτό βέβαια) και μέσα σε ένα διάστημα τριών-τεσσάρων μηνών αυτή η ομάδα έχει χημεία, συγκεκριμένη ποδοσφαιρική φιλοσοφία, σχέδιο, αυτοματισμούς, καλή φυσική κατάσταση και βρίσκεται στην κορυφή μετά από 9 αγωνιστικές.

Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και όπως θέλει. Όλοι κρίνονται. Με αφορμή όμως κάποια τελευταία ζητήματα που προέκυψαν ειδικά μετά το αγώνα ΑΕΛ-Απόλλων, ο Ντούσαν Κέρκεζ και η εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Αριάδνη Γενεθλίου, τοποθετήθηκαν σωστά με ειλικρίνεια και χωρίς λόγια του αέρα… που συνηθίζουμε να ακούμε!  

Θεωρώ αδιανόητο να ξεκινάς την κριτική για ένα παιχνίδι και στην προσπάθεια να επιχειρηματολογήσεις, να χαρακτηρίζεις τον προπονητή… «άπειρο» και κάπως έτσι να του αποδίδεις λάθη στη διαχείριση του παιχνιδιού.

Aλλο να εκτιμήσεις ότι… «δεν δικαιώθηκε από αυτή τη κίνηση» και άλλο να αναφέρεις… «είναι άπειρος ή είναι άσχετος ή είναι λίγος και εδώ έκανε λάθος».

«Ο στόχος από την αρχή ήταν ρεαλιστικός. Δεν πρέπει να αλλάξουμε στόχο. Θα είμαστε μέχρι το τέλος εκεί αλλά αν θέλουν του χρόνου να αλλάξουμε…πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Πρέπει πρώτα να πάμε Ευρώπη, πρέπει ο κόσμος να είναι δίπλα μας, ξέρουμε πόση δύναμη έχει και δεν πρέπει κάποιος να φωνάζει κάποιου παίκτη αν κάνει λάθη. Κάναμε πολύ ωραία παιχνίδια μέχρι τώρα και πρέπει να μας στηρίξουν», οι δηλώσεις του Ντούσαν Κέρκεζ μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. 

Παρόλα αυτά σωστές τοποθετήσεις με ειλικρίνεια υπήρχαν και από πλευράς της Αριάδνης. «Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο ήταν δύσκολο, ξέρω ότι στεναχωρήσαμε και τον κόσμο μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια, πρέπει να ανασυνταχθούμε. Ήταν αναμενόμενο ότι θα ερχόταν και μια ήττα, έτυχε να έρθει σε αυτό το ντέρμπι όμως συνεχίζουμε δυναμικά».