ΑΛΕΞ: "Γι' αυτό έφυγα από τον Απόλλωνα/Δεν ήξερα που είναι η Κύπρος"!

Καλεσμένος στην εκπομπή "ΩΡΑ για μπάλα" στην Cytavision ήταν ο Άλεξ Ντα Σίλβα.

Ο Βραζιλιάνος άσος της ΑΕΛ ανέφερε:

Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, χάσαμε αλλά πρέπει να προχωρήσουμε.

Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα, ήμουν τρία χρόνια στον Απόλλωνα. Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι όμως ξέχασα τα πάντα.

Φυσικά μου αρέσει η Κύπρος. Νιώθω ότι είμαι στην Βραζιλία, είναι σχεδόν το ίδιο για μένα.

Εντυπωσιάστηκα όταν υπέγραψα στην ΑΕΛ με την αντιμετώπιση του κόσμου. Ήμουν στην Βραζιλία τότε. Ευχαριστώ τον κόσμο και των δύο ομάδων για την αγάπη τους και τα μηνύματά τους. Δεν μπορώ να εκφράσω ακριβώς τα συναισθήματα μου, η Λεμεσός είναι ιδιαίτερη για μένα.

Δεν ήταν εύκολη απόφαση η αποχώρησή από τον Απόλλωνα. Τον τελευταίο χρόνο δεν βοήθησα όσο ήθελα. Ήμουν τραυματίας, η ομάδα πήγαινε καλά. Όταν επέστρεψα η ομάδα κέρδιζε και δεν ήταν εύκολο να μπω στην εντεκάδα.

Πίστευα ότι μπορώ να κάνω περισσότερα από το να παίζω λίγα παιχνίδια και μετά να μένω έξω. Μίλησα με αρκετούς παίκτες στον Απόλλωνα, τους εξήγησα την κατάσταση και όλοι συμφώνησαν ότι ήταν η σωστή στιγμή να φύγω.

Στόχος μου είναι να κερδίσω κάτι με την ΑΕΛ και να παίξουμε στο Γιουρόπα Λιγκ, μου αρέσει η πρόκληση αυτή. Ήρθα στην ΑΕΛ επειδή χτίζουν κάτι καινούργιο και θέλω να είμαι μέλος. Κάποιες φορές ακούω να λένε ότι όταν είσαι 35 ετών δεν μπορείς να παίξεις συνεχόμενα παιχνίδια και αυτό μου δίνει κίνητρο.

Το 2009 ήμουν στο Βέλγιο και είχα την ευκαιρία να πάω στην Βραζιλία. Ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι που ήταν τότε προπονητής στην ΕΝΠ με κάλεσε στην Κύπρο, δεν ήξερα καν που είναι η Κύπρος, δεν την είχα ακούσει ποτέ ξανά. Μίλησα με κάποιους ανθρώπους και μου είπαν "Ουάου, πρέπει να πας στην Κύπρο". Ήρθα και θα είμαι ευγνώμων στην Ένωση για την ευκαιρία που μου έδωσε

Ήταν δύσκολα στην Ομόνοια, ήταν μόλις είχε κερδίσει έναν τίτλο. Είχαμε εξαιρετικούς παίκτες όπως οι Εφραίμ και Αβραάμ. Προπονητής ήταν ο Λάρκου, ήθελα να μείνω περισσότερο αλλά τελικά έφυγα στους 6 μήνες.

Κάποιες φορές βλέπω στον Κέρκεζ τον Σωφρόνη πριν δύο χρόνια. Είναι νεαροί, θέλουν να δείξουν πράγματα. Ο τρόπος που παίζει ο Απόλλωνας με τον Σωφρόνη είναι εντυπωσιακός. Ο Απόλλωνας είναι πιο μπροστά από εμάς αφού έχει μια ομάδα 3-4 χρόνια.

Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις, είναι πάντα 11 εναντίον 11. Χάσαμε μόνο ένα παιχνίδι ως τώρα, ξέρουμε όλοι ότι είναι δύσκολο το πρωτάθλημα. Αλλά πιστεύω στην ομάδα μου.

Στον Απόλλωνα κάθε παιχνίδι ήταν τελικός. Περιμένουν πολλά χρόνια να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο το θέλουν πιο πολύ και είναι κάτι που το νιώθεις.

Ίσως στο Βέλγιο να έπρεπε να ήμουν πιο επαγγελματίας, αν το έκανα ίσως να μην ερχόμουν Κύπρο. Ήμουν 22 ετών, είχα το ταλέντο αλλά δεν ήμουν επαγγελματίας.

Ο Ζιντάν με το εγκεφαλικό παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος για μένα. Και ο Ρονάλντο ο Βραζιλιάνος ήταν εντυπωσιακός.

Θέλω να μείνω κοντά στο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω, ίσως γίνω ατζέντης ποδοσφαιριστών. Έχω καλές επαφές με παίκτες και προπονητές.