Το ΠΟΛΥ σημαντικό για την ΑΕΛ και τα ντέρμπι

Μπορεί στο τελευταίο ντέρμπι της η ΑΕΛ να μην παρουσιάστηκε όπως έπρεπε και να γνώρισε την ήττα με 3-0 από τον Απόλλωνα, ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό δεν… αλλοιώνει την φετινή πορεία της.

Το 7-1-1 και οι 22 βαθμοί στις 9 πρώτες αγωνιστικές εξακολουθεί να είναι εξαιρετικός απολογισμός και είναι συνάμα… βάση ενόψει της συνέχειας.

Βάση κυρίως όσον αφορά τα ντέρμπι, στα οποία η Λεμεσιανή ομάδα τα πήγε περίφημα μακριά από την έδρα της. Νίκες σε «ΠΑΠ» και «ΑΡΕΝΑ» απέναντι σε Ανόρθωση και ΑΕΚ, ισοπαλία στο «ΓΣΠ» με το ΑΠΟΕΛ και τις τρεις πιο πάνω ομάδες θα τις περιμένει τον δεύτερο γύρο στο «Τσίρειο»!

Οι 7 κερδισμένοι βαθμοί απ’ τους 9 διαθέσιμους σε τρία εκτός έδρας ντέρμπι, όχι μόνο επέτρεψαν στην ΑΕΛ να είναι στην κορυφή αλλά της δίνουν και το πλεονέκτημα στον β’ γύρο έχοντας τα πιο πάνω παιχνίδια στην έδρα της. Το τέταρτο θα είναι με τον Απόλλωνα, το οποίο θα είναι επίσης στο «Τσίρειο» ενώ το μοναδικό ντέρμπι του β’ γύρου που θα κληθεί η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ να δώσει μακριά από την έδρα της, είναι αυτό με την Ομόνοια (22η αγωνιστική).