ΣΥΝΕΒΗΚΕ και με Ομόνοια και με Ερμή

Είναι φανερό ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ΑΕΛ είναι ότι ο αντίπαλος δεν μπορεί εύκολα να διασπάσει το πρέσινγκ της. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πρεσάρουν οργανωμένα και αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα να τους βραχυκυκλώνουν και να μην αφήνουν στον αντίπαλο να επιβάλει το ρυθμό του, αντίθετα όμως να τον αναγκάσει στο να προβεί σε σφάλματα και να έχει αριθμητικό μειονέκτημα.

Η φετινή ΑΕΛ, δείχνει πως δεν θα είναι η ομάδα που αρέσκετε στο να μένει πίσω στο σκορ αλλά ούτε η ομάδα που θα επιτρέψει στον αντίπαλο να επιβάλει αυτός τον ρυθμό του και να της βάλει πίεση. Είναι κυρίαρχη στο παιχνίδι της και γνωρίζει εξαρχής του αγώνα το τι θέλει και που θα πατήσει, ούτως ώστε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Στα παιχνίδια με Ομόνοια και Ερμή όμως φάνηκε ξεκάθαρα που θα έριχνε το «τυράκι» για να την «πατήσει» ο αντίπαλος. Και στις δύο περιπτώσεις ανάγκασε τον αντίπαλο να ξεφύγει από τον αγώνα και να κάνει αρκετά συνολικά λάθη με αποτέλεσμα και στα δύο παιχνίδια, σε ένα διάστημα 10 λεπτών να μείνει με 10 ποδοσφαιριστές.

Συγκεκριμένα όταν είχε μείνει πίσω στο σκορ με την Ομόνοια από το γκολ του Γκόμεθ στο 13΄, αντέδρασε άψογα με ψυχραιμία και δεν τα έχασε, ενώ αργότερα η Ομόνοια από το 39ο λεπτό να μένει με 10 ποδοσφαιριστές έπειτα από την αποβολή του Κατελάρη.

Αποτέλεσμα με τους Ρομάν στο 57΄ και Νιλς στο 74΄να παίρνει μια μεγάλη νίκη. 

Συνέβηκε ακριβώς το ίδιο στο παιχνίδι με τον Ερμή μόνο που στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ΑΕΛ δεν βρισκόταν πίσω στο σκορ. Δύο φορές προηγήθηκε με Αντάμοβιτς και Ρομάν, άλλες τόσες ισοφάρισε ο Ερμής με Μαρτίνιουκ και Μαύρου. Με δέκα ολοκλήρωσε όμως ο Ερμής λόγω αποβολής του Κεϊτά. Στο 62΄η πρώτη κίτρινη κάρτα στο 69΄η δεύτερη. Διάστημα 7 λεπτών. 

Αποτέλεσμα το νικητήριο γκολ να σημειώνεται απ' τον Ντόσα Τζούνιορ όταν το πλασέ του κόντραρε στον Γκουλόν και κατέληξε στα δίκτυα.

Εκμεταλλευόμενη τις αποβολές και το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη περισσότερο, πήρε και στα δύο παιχνίδια σπουδαίες νίκες που την κράτησαν στην κορυφήτης βαθμολογίας.