Θα μείνει αξέ(Χ)αστο! (βίντεο/φώτος)

Έξι γκολ, τρεις αποβολές και τεράστια ανατροπή στο τέλος. Καλά ντέρμπι ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ είδαμε πολλά, αλλά αυτό θα μείνει αξέχαστο. Οι "γαλαζοκίτρινοι" προηγήθηκαν αρχικά 2-0 και έπειτα 3-1, όμως ο Απόλλωνας με δυο γκολ από το 90' και μετά, έφτασε στην μεγάλη ισοφάριση. Μάλιστα, το τρίτο γκολ με τον Μερκή το πέτυχε με εννέα παίκτες και ενώ η ΑΕΛ ήταν με δέκα. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Γιώργος Νικολάου που έκανε πολλά και σημαντικά λάθη...

Γκολ και δυο κόκκινες

Το ντέρμπι ήταν δυνατό στο ξεκίνημα, με αρκετά φάουλ και τις δυο ομάδες να παίζουν προσεκτικά με στόχο να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να κάνει φάσεις. Έτσι στο πρώτο 15λεπτο έλειψαν οι ευκαιρίες.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στην συνέχεια, χωρίς πολλές φάσεις. Ωστόσο... πολλές φάσεις δεν χρειάστηκαν για το γκολ αφού στο 30' ο Τακπατζούμι στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα, πλάσαρε για το 0-1 και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΛ.

Το γκολ έδωσε το ψυχολογικό πλεονέκτημα στους "γαλαζοκίτρινους", που για λίγο το... έχασαν, όμως πολύ σύντομα και πάλι μπήκαν σε θέση οδηγού. Αυτό γιατί ο Μπεμπέ στο 36' δέχθηκε και δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα. Όμως για πολύ λίγο αφού στο 38' αποβλήθηκε και ο Στογιάνοβιτς με δεύτερη κίτρινη και οι δυο ομάδες συνέχισαν αμφότερες με δέκα παίκτες. 

Το ημίχρονο "έκλεισε" με την ΑΕΛ να ζητά πέναλτι στο 45+2' σε μαρκάρισμα του Μούλντερ στον Καλό, με τα ριπλέι να δείχνουν ότι υπάρχει παράβαση.

Eύκολα η ΑΕΛ; Μάλλον όχι!

Στην "επανάληψη" φυσιολογικά ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως η ΑΕΛ έκανε ακριβώς ότι και στο πρώτο μέρος. Στην πρώτη της ευκαιρία έφτασε στο γκολ αφού στο 58' με τον Τακπατζούμι και πάλι έκανε το 2-0 και πλησίασε τη μεγάλη νίκη. Μια νίκη την οποία θα μπορούσε να "σφραγίσει" στο 62' όταν πρώτα ο Σάμπου με φάουλ "σημάδεψε" το δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Καλό από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βάλε, που έκανε απόκρουση και έστειλε τη μπάλα ξανά στο σίδερο.

Στην συνέχεια ο Απόλλωνας προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι και θα μπορούσε να το κάνει στο 73' όταν ο Ρομέρο απέκρουσε το φάουλ του Σανγκόι. Τελικά οι "κυανόλευκοι" μείωσαν στο 79' με τον Τουράν και έδωσαν μεγάλο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά.

Πάντως κανένας δεν φανταζόταν ότι θα γίνει, αυτό που έγινε... Η ΑΕΛ "απάντησε" ένα δεκάλεπτο αργότερα, όταν στο 88' ο Σταύρου έκανε το 3-1. Ένα γκολ που μπορεί να μην το πανηγύρισε από σεβασμό στην πρώην ομάδα του, αλλά ήταν προφανώς πολύ σημαντικό... Όχι γιατί σιγούρεψε τη νίκη, αλλά γιατί έσωσε την ΑΕΛ από το απόλυτο σοκ.

Ο Απόλλωνας δεν το έβαλε κάτω αφού στο 90' μείωσε σε 3-2 με τον Γκιέ και μπήκε ξανά στο ματς. Και μπορεί όταν ο Σανγκόι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 91' (έφτυσε τον Τακπατζούμι και χτύπησε τον Ελευθερίου) όλοι να πίστεψαν ότι το παιχνίδι κρίθηκε, όμως ο Μερκής είχε άλλη άποψη. Ο αρχηγός του Απόλλωνα στο 95' ισφοράρισε σε 3-3 και έσωσε έναν ανέλπιστο βαθμό για την ομάδα του, σε ένα ντέρμπι με απίστευτο φινάλε.

Απόλλων: Βάλε, Μούλντερ (64' Ρόσα), Μερκής, Αντράντε, Ρομπέρ, Γκουγιόν (81' Χαμντανί), Στογιάνοβιτς, Ρέζεκ (64' Τουράν), Παπουλής, Σανγκόι, Γκιέ

ΑΕΛ: Ρομέρο, Καρλίτος, Σιέλης, Σάμπου, Εντμάρ, Σακέτι (69' Νικολάου), Ντιαλό (82' Ελευθερίου), Μπεμπέ, Σαρντινέρο (76' Σταύρου), Καλό, Τακπατζούμι

Κίτρινες: Ρέζεκ, Μερκής / Σιέλης, Καλό, Ντιαλό

Κόκκινες: Στογιάνοβιτς (2η κίτρνη), Σανγκόι (2η κίτρινη) / Μπεμπέ (2η κίτρινη)

- Πρώτο γκολ για τον Μερκή.

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γκίε.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ανδρέα Σταύρου.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Τουράν.

- Πρώτα γκολ για τον Μάρκο Τακπατζούμι με τη φανέλα της ΑΕΛ.

- Ο Χριστάκης Χριστοφόρου αντιμετώπισε για πρώτη φορά τον Απόλλωνα, από τότε που χώρισαν οι δρόμοι τους.

- Ντεμπούτο για τον Λο Σάμπου και πρώτη φετινή συμμετοχή για τον Σακέτι.

- Στον πρώτο γύρο είχε επικρατήσει ο Απόλλωνας με 2-1.

- Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Χ. Γεωργίου - Ν. Εγγλέζου. Επιπρόσθετοι οι Γ. Αναστασίου -  Κ. Νικολάου και τέταρτος ο Π. Πέτρου.