Αυτό κρατάει και αυτό... ΑΛΛΑΖΕΙ

Τα δύο τελευταία ντέρμπι της ΑΕΛ ολοκληρώθηκαν με τον ίδιο τρόπο που άρχισαν…

Τόσο κόντρα στην ΑΕΚ όσο και κόντρα στον Απόλλωνα, η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ έμεινε στο ισόπαλο 0-0, αποτέλεσμα που μπορεί να… διαβαστεί διαφορετικά.

Σίγουρα όταν είσαι μια ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις και σε θέση… βολής από την κορυφή, θέλεις την νίκη σε κάθε παιχνίδι ωστόσο από την άλλη, το να μην χάνεις σε ένα ντέρμπι με ομάδες που έχεις κοινούς στόχους, δεν μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό αποτέλεσμα.

Στα τελευταία 180 αγωνιστικά λεπτά, η Λεμεσιανή ομάδα διατήρησε την εστία της απαραβίαστη. Η ανασταλτική λειτουργία ήταν σωστή και μαζί με την ποιότητα του Πρότσεκ, κράτησαν το μηδέν παθητικό.

Δημιουργικά, η ΑΕΛ δεν… έπιασε υψηλά στάνταρ και αυτό είναι που θα χρειαστεί να αλλάξει στα παιχνίδια που ακολουθούν. Το μεγάλο… στοίχημα για τον Κέρκεζ είναι να μπορέσει να κάνει πιο επιθετική και πιο διεκδικητική την ομάδα του στα επόμενα παιχνίδια, χωρίς ωστόσο να αλλοιωθεί η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και το μηδέν στα μετόπισθεν.

Προφανώς και θέμα συζήτησης είναι τα παιχνίδια πρωταθλήματος με τον αυξημένο δείκτη δυσκολίας και όχι οι αγώνες Κυπέλλου με το ΘΟΪ που έφεραν 14 γκολ σε δύο ματς…