Το ιδανικό… με 0 παθητικό!

Μετά τη νίκη επί της Σαλαμίνας για το πρωτάθλημα, η ΑΕΛ  τίθεται σήμερα αντιμέτωπη στις (16:00) με τον Ερμή στο Τσίρειο στάδιο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει ζητήσει απόλυτη συγκέντρωση από τους παίκτες του για να πάρουν το ζητούμενο, μια νίκη η οποία έχει σημασία και για ψυχολογικούς λόγους ενόψει του ντέρμπι με την Ομόνοια.

Εμείς πάμε ένα βήμα πάρα πέρα και λέμε ότι οι «γαλάζοκίτρινοι» θέλουν νίκη με μηδέν παθητικό, αποτέλεσμα που αυτόματα θα τους καταστήσει ως το ισχυρό φαβορί για την πρόκριση ενόψει και της ρεβάνς. Στο ερώτημα αν μπορεί η ΑΕΛ να το κάνει αυτό, η απάντηση είναι «ναι», γιατί έχει την ποιότητα. 

Το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τους γηπεδούχους καθώς στο πρωτάθλημα δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στον Ερμή. Στα μεταξύ τους φετινά παιχνίδια η ΑΕΛ κέρδισε και τις δύο φορές τον Ερμή, με 3-2 εντός και 1-0 εκτός. 

Ο Ντούσαν Κέρκεζ δούλεψε αρκετά με τους παίκτες του, κυρίως στο ανασταλτικό τομέα, καθώς πρώτο μέλημα του Βόσνιου τεχνικού είναι η ομάδα να μην δεχθεί γκολ, αφού τουλάχιστον ένα γκολ θα το... βρει.

Η φιλοσοφία λοιπόν των «γαλαζοκιτρίνων» δεν αλλάζει και όσοι περιμένουν ότι η ΑΕΛ σαν γηπεδούχος θα  παίξει φουλ επιθετικά μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξει να βάλει γερές βάσεις για την πρόκριση.

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, ο Πορτογάλος δεν «άνοιξε» τα χαρτιά του. Υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που θα πάρουν χρόνο ξεκούρασης αλλά και παίκτες που χρειάζονται παιχνίδια στα πόδια τους. Εκτός για λόγους ξεκούρασης ο Πρόσεκ και ο Άλεξ που ταλαιπωρείται από ίωση καθώς και οι τραυματίες Γκοντάλ, Χάρης Κυριάκου.

*Να υπενθυμίσουμε πως οι 2 ομάδες ξαναβρέθηκαν στο θεσμό του Κυπέλλου στα προημιτελικά την περίοδο 2014/15 όπου η ΑΕΛ πέρασε στην επόμενη φάση με 1-0 εντός και 1-1 εκτός!