Μάλλον κανείς δεν περίμενε ότι η ΑΕΛ θα κατεβεί στην «Αρένα» σε σχηματισμό 4-4-2. Αιφνιδίασε ο Ντούσαν Κέρκεζ, καθώς ποτέ ξανά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν παρέταξε την ομάδα του με αυτό το σύστημα.
Με Καστανιάγα- Αγκάνοβιτς στον άξονα, επιθετικό δίδυμο Χούραδο-Μακρής, στα "φτερά" Αβράμ-Αντόνια, δεξιά στην άμυνα ο Νιλς, αριστερά ο Γουίλερ, Ντόσα-Γκοντάλ στα στόπερ και Πρόσεκ στο τέρμα. Και η αλήθεια είναι ότι το 4-4-2 βοήθησε την ΑΕΛ να κάνει πολύ καλό ματς στην έδρα της ΑΕΚ και το τελικό αποτέλεσμα την αδικεί. Είχε τις ευκαιρίες της η Λεμεσιανή ομάδα για να πετύχει ένα σπουδαίο… διπλό, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Αν εξαιρέσουμε ένα 20λεπτο στο ξεκίνημα περίπου του β΄ ημιχρόνου, η ΑΕΛ είχε θετική παρουσία στην «Αρένα».
Λίγο πριν δεχθεί το γκολ η ΑΕΛ, ο Κέρκεζ το… γύρισε σε 4-2-3-1, αλλά μετά που έμεινε πίσω στο σκορ η ομάδα του επανέφερε το 4-4-2.
Σίγουρα για να παραταχθεί η ΑΕΛ με αυτό το σχήμα, έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές απουσίες ειδικά στη μεσαία γραμμή (Νταβόρ, Λεάντρο, Αντάμοβιτς).
Ωστόσο, πιθανότατα θα δούμε ξανά την ΑΕΛ με 4-4-2 μέχρι το φινάλε της σεζόν.