Ο Αβραάμ... "κλείδωσε" την εξάδα (Βίντεο)

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Μπεμπέ στο 18΄, η Ανόρθωση ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα και κέρδισε με 2-1 την ΑΕΛ "Αντώνης Παπαδόπουλος", στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Μακρής και Αβραάμ, που σκόραραν για δεύτερη σερί αγωνιστική, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα της Αμμοχώστου, "κλειδώνοντας" παράλληλα τη θέση στην πρώτη εξάδα, αφού ανέβηκε στην 5η θέση, έχοντας έξι βαθμούς διαφορά από τη σημερινή της αντίπαλο.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 6΄, όταν οι παίκτες της ΑΕΛ "έκλεψαν" την μπάλα, που έφτασε στον Ταγκμπατζούμι, η προσπάθεια του οποίου... εδιωξε σε κόρνερ ο Καμίνσκι. Στην εξέλιξη της φάσης και μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Μπεμπέ, η κεφαλιά του Λο Σάμπου... έφυγε άουτ.

Η Λεμεσιανή ομάδα συνέχισε να είναι καλύτερη και στο 18΄ κατάφερε να... ανοίξει το σκορ. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεμπέ και 1-0 για το συγκρότημα του Χριστάκη Χριστοφόρου.

Η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει και στο 25΄... απείλησε για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία, όταν ο Ρομέρο... έδιωξε σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Κάλβο, ενώ στο 31΄ το σουτ του Μαραγκού... έφυγε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο, η "Κυρία" ήταν πιο αποτελεσματική και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όταν μετά από σέντρα του Κάλβο, ο Μακρής με κεφαλιά "έγραψε" το 1-1, διαμορφώνοντας παράλληλα το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος, η "Κυρία" ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και στο 48΄ έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο, το σουτ του Σεράν... έφυγε άουτ.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός... έπεσε, με αποτέλεσμα η επόμενη καλή στιγμή να καταγραφεί στο 73΄, όταν το σουτ του Λαΐφη... πέρασε έξω.

Με τη σειρά της, η ΑΕΛ πέρασε μπροστά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ωστόσο στο 84΄ ο Λαΐφης... σταμάτησε το γύρισμα του Ταγκμπατζούμι, ενώ ένα λεπτό αργότερα, μετά από πλασέ του Οχένε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Καμίνσκι.

Εν τέλει, στο 89΄ και μετά από λάθος των "γαλαζοκιτρίνων", ο Γκαρσία "τροφοδότησε" τον Αβραάμ, ο οποίος με σουτ... νίκησε το Ρομέρο, "γράφοντας" το 2-1 για την "Κυρία", που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Καμίνσκι, Νούχου, Δημητρίου, Μάκος (46΄ Σεράν / 69'  Αμπουρτζάνια), Λαΐφης, Μαϊσουράντζε, Μαραγκός, Γκαρσία, Αβραάμ, Κάλβο (72΄ Οικονόμου), Μακρής.

ΑΕΛ: Ρομέρο, Ελευθερίου (90+2΄ Ιονίτσα), Εντμάρ, Λο Σάμπου, Μεντί, Σακέτι, Ντιαλό, Μπεμπέ (78΄ Οχένε), Σαρδινέρο, Καλό (84΄ Σταύρου), Ταγκμπατζούμι.

Κίτρινες Κάρτες: Λαΐφης, Δημητρίου, Μαϊσουράντζε (6η), Αβραάμ, Νούχου (4η) - Ταγκμπατζούμι, Σαρδινέρο.

** Στον αγώνα του Α΄ Γύρου η ΑΕΛ είχε επικρατήσει με 4-1.

** Με επτά αλλαγές παρέταξε την Aνόρθωση ο Αντρέ Πάους σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο το Διγενή Ορόκλινης. Ο Καμίνσκι πήρε τη θέση του Βέγκα, ο Δημητρίου του Άντιτς, ο Λαΐφης του Αμπουρτζάνια, ο Μαϊσουράντζε του Χόλγκερσον, ο Αβραάμ του Εντέ, ο Κάλβο του Οικονόμου και ο Μακρής του Κυριάκου.

** Με τέσσερις αλλαγές παρέταξε την ΑΕΛ ο Χριστάκης Χριστοφόρου σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας. Ο Ρομέρο πήρε τη θέση του Φεγκρούς, ο Μεντί του Σιέλη, ο Σακέτι του Νικολάου και ο Σαρδινέρο του Σταύρου.

** Τα 28α γενέθλιά του γιόρτασε σήμερα ο Γρηγόρης Μάκος (γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1987)​.

** Το επίσημό του ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΛ πραγματοποίησε o Μπερνάρντ Μεντί.

** Με το γκολ που σημείωσε ο Μπεμπέ έφτασε τα 4 στο φετινό πρωτάθλημα.

** Με το γκολ που σημείωσε ο Μακρής έφτασε τα 8 στο φετινό πρωτάθλημα, σκοράροντας για δεύτερο σερί παιχνίδι.

** Αναγκαστική η αλλαγή του Μάκου με το Σεράν στο 46΄, λόγω τραυματισμού του πρώτου.

** Έξι κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Μαϊσουράντζε και θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος της Ανόρθωσης με αντίπαλο τον Οθέλλο Αθηαίνου, όπως και ο Νούχου που συμπλήρωσε τέσσερις.

** Αναγκαστική η αλλαγή του Σεράν με τον Αμπουρτζάνια στο 69΄, λόγω τραυματισμού του πρώτου.

** Αναγκαστική η αλλαγή του Κάλβο με τον Οικονόμου στο 72΄, λόγω τραυματισμού του πρώτου.

** Με το γκολ που σημείωσε ο Αβραάμ έφτασε τα 3 στο φετινό πρωτάθλημα, σκοράροντας για δεύτερο σερί παιχνίδι.

** Ο Ράζακ Νούχου είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης που έχει αγωνιστεί και στα 17 παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς να έχει χάσει λεπτό.

** Ο Φρανσίσκο Ρομέρο είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ που έχει αγωνιστεί και στα 17 παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς να έχει χάσει λεπτό.

** Διαιτητής της αναμέτρησης ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Δώρο Τούρο και Κυριάκο Κυριάκου, ενώ τέταρτος ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους. Επιπρόσθετοι οι Χρίστος Ηλία και Μάριος Νικολάου.