Το +12 που... εξανεμίζει την ανησυχία

Μπαίνοντας στα πλέι οφ, υπήρχε η εντύπωση ότι η ΑΕΛ έχει εξασφαλισμένο το Ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα τα παίξει όλα για όλα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η διαφορά από τις πιο κάτω θέσεις ήταν τέτοια που επέτρεπε σε τέτοιου είδους εντυπώσεις ωστόσο με το κακό ξεκίνημα της Λεμεσιανής ομάδας και τις συνεχόμενες ήττες, όχι μόνο ο τίτλος απομακρύνθηκε αλλά άρχισε να υπάρχει συζήτηση ακόμα και για την Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος…

Κομβικός αναμένεται να είναι ο επόμενος αγώνας. Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά την διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής μας ομάδας, η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Νέα Σαλαμίνα, μια εκ των πιο φορμαρισμένων ομάδων που δείχνει αποφασισμένη να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη.

Την δεδομένη χρονική στιγμή, η διαφορά ανάμεσα στην 3η ΑΕΛ και την 5η Νέα Σαλαμίνα μοιάζει ασφαλείας αφού η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ είναι στο +9 (45-36) ωστόσο με ενδεχόμενη νίκη των «ερυθρολεύκων» και μείωση στους 6, όλα θα είναι ανοικτά.

Όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και σε θέμα ψυχολογίας αφού η αυτή θα είναι η 5η διαδοχική ήττα της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα ενώ η Νέα Σαλαμίνα θα παραμείνει για 5ο σερί παιχνίδι αήττητη.

Αντίθετα, με διπλό στο «Αμμόχωστος» και την διαφορά να φτάνει στους 12, πιθανότατα όλα να έχουν ολοκληρωθεί…