ΜΑΚΡΗΣ: Συγκλονιστικός και έτοιμος για τον πρώτο ΤΕΛΙΚΟ!

Εξαιρετικός ήταν ο Αντρέας Μακρής στον επαναληπτικό με τον Απόλλωνα όντας ίσως ο πολυτιμότερος των γαλαζοκιτρίνων ώστε να έρθει το 0-0 και η το εισιτήριο για τον τελικό.

Συνήθως ένας επιθετικός κρίνεται από την παραγωγικότητα και την δημιουργικότητα του προς την αντίπαλη εστία όμως ο Μακρής έκανε πολλά περισσότερα. Εξάλλου η ΑΕΛ είχε να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ. Ο 23χρονος άσος έτρεχε ακούραστα μέχρι το 93ο λεπτό όταν και ήρθε η πρόκριση.

Συμμετείχε στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του μαρκάροντας και τρέχοντας ακατάπαυστά βοηθώντας την ομάδα του να κρατήσει το πολύτιμο μηδέν στην άμυνα. Έβαζε το σώμα του στη φωτιά και χαρακτηριστική είναι και η φάση με τον Μάρκοβιτς όπου κτύπησε όμως στη συνέχεια συνέχισε με το ίδιο πάθος.

Στο δημιουργικό κομμάτι ξεχώρισε η φάση στο 25΄ όπου έκλεψε την μπάλα και συνδυάστηκε άψογα με τον Αβραάμ με το σουτ του τελευταίου να κοντράρει πριν πάει στην εστία. Στο 92’ λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ όταν μετά από πάσα του Νιλς έκανε εξαιρετική κίνηση βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βάλε όμως το δυνατό σουτ του κατέληξε στο δοκάρι! 

Χαρακτηριστικό είναι πως παρά την συγκλονιστική του εμφάνιση στις δηλώσεις του ήταν μετριόφρων αφού δεν δέχθηκε το χαρακτηρισμό πως ήταν ο κορυφαίος δίνοντας τα εύσημα στους συμπαίκτες του. Παράλληλα έδωσε το σύνθημα για την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, εκεί που θα βρεθεί στον πρώτο τελικό Κυπέλλου της καριέρας του…

Οι δηλώσεις του:

“Ήταν ένα παιχνίδι που όλοι οι παίκτες μας ήταν κορυφαίοι. Όσοι έπαιξαν έδειξαν πόσο πολύ το θέλουν να βρεθούν στον τελικό. Είναι η επιβράβευση που είμαστε εκεί. Πάμε για να πάρουμε το κύπελλο. Θα κάνουμε ότι μπορούμε να κλείσει η χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Εμείς πάμε για τον τίτλο. Ο στόχος ήταν η Ευρώπη και να προσπαθήσουμε να πάρουμε το κύπελλο. Πιστεύω ότι είναι μια επιτυχημένη χρονιά με βάση τους στόχους μας. Τώρα απομένει είναι ένας τελικός. Είναι ένα μοναδικό συναίσθημα. Ελπίζω να είναι γούρικος ο πρώτος μου τελικός”