Θρίλερ... και από ένα βαθμό (βίντεο/φώτος)

Ερμής και ΑΕΛ σε ένα παιχνίδι-θρίλερ με τέσσερα γκολ, ανατροπή και γκολ στο 94', συμβιβάστηκαν στο 2-2 που διατηρεί τους "φτεροπόδαρους" σε θέση οδηγού για είσοδο στην πρώτη εξάδα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ιμπραΐμι, οι "γαλαζοκίτρινοι" το γύρισαν με Μπεμπέ-Σαμπού όμως ο Παουλίνιο στο 94' είπε την τελευταία λέξη.

Τρία γκολ και ανατροπή

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ... από τα αποδυτήρια αφού στο 6' ο Ερμής βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα. Ο Ιμπραΐμι έφυγε στην αντεπίθεση και με μακρινό σουτ εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Ρομέρο μακριά απ' την εστία του, κάνοντας το 1-0.

Το γκολ επηρέασε την ΑΕΛ η οποία είχε μπει πιο δυνατά στα πρώτα πέντε λεπτά, όμως μετά που βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα το 20λεπτο να φύγει χωρίς άλλη φάση. Ο Ερμής αμυνόταν εξαιρετικά όμως στο 25' οι "γαλαζοκίτρινοι" μετά από λάθος του Μανού βρήκαν το κενό που έψαχναν, ο Μπεμπέ μπήκε στην περιοχή και σούταρε από κοντά για το 1-1.

Απ' εκεί και πέρα το θέαμα ήταν πολύ "φτωχό" και έλειψαν οι φάσεις. Η ΑΕΛ, ωστόσο, πριν την ανάπαυλα με μια στατική φάση έκανε το 1-2, όταν ο Μπεμπέ με φάουλ στο 45+1' βρήκε τον Σαμπού στην περιοχή, με τον δεύτερο να "γυρίζει" το ματς με δυνατή κεφαλιά.

Λίγα πράγματα και γκολ την δωδεκάτη

Ίδια η εικόνα και στα πρώτα στάδια του δευτέρου μέρους, με τις πολλές φάσεις να λείπουν και να γίνεται κυρίως παιχνίδι κέντρου. Η πρώτη φάση ήρθε στο 55' και ήταν για την ΑΕΛ, με τον Μπεμπέ να πιάνει με μιας το σουτ μέσα στην περιοχή και να είναι λίγο άστοχος.

Μοιρασμένο το παιχνίδι και πολύ λίγα πράγματα στην συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται πολύ καλά και να μην επιτρέπουν στον Ερμή να απειλήσει. Αυτό διατηρήθηκε μέχρι τα τελευταία λεπτά και εκεί που φαινόταν πως η ΑΕΛ θα διατηρούσε το σκορ και θα έπαιρνε το μεγάλο τρίποντο, ήρθε το γκολ του Παουλίνιο στο 94' με εξ επαφής προβολή μετά από μπαλιά του Σαμάρα, για να σώσει τον ένα βαθμό για τους "φτεροπόδαρους".

Ερμής: Μπογκαντίνοφ, Ζάρκοβιτς, Ντε Πίνα, Μουσταφά, Σαμάρας, Παουλίνιο, Ταραλίδης (79' Τούρκο), Ιμπραΐμι, Μανού (64' Παπαθανασίου), Ρέζεκ (79' Λόπες), Ονίλο

ΑΕΛ: Ρομέρο, Καρλίτος, Μεντί, Σιέλης, Σαμπού, Σακέτι (81' Ντιαλό), Νικολάου, Μπεμπέ, Καλό (93' Σταύρου), Σαρντινέρο, Σέμα (85' Εντμάρ)

Κίτρινες: Ταραλίδης, Ντε Πίνα (6η) / Σιέλης

Ενδιαφέρουν

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ιμπραΐμι. Και το άλλο ήταν εις βάρος της ΑΕΛ, στον πρώτο γύρο.

- Πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Μπεμπέ.

- Πρώτο γκολ για τον Σάμπου.

- Πρώτο γκολ για τον Παουλίνιο.

- Ντεμπούτο στον πάγκο του Ερμή για τον Mitchell van der Gaag.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου νίκησε ο Ερμής με 3-2.

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς με βοηθούς τους Μ. Δημητριάδη - Μ. Καλογήρου, 4ο τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους, επιπρόσθετους τους Χ. Σκαπούλλη - Χ. Ηλία και παρατηρητή τον Χρίστο Σκαπούλλη.