Εύκολο... τρίποντο (Φώτος-Βίντεο)

Μία από τις πιο εύκολες νίκες της στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε σήμερα το απόγευμα η ΑΕΛ. Η Λεμεσιανή ομάδα επικράτησε άνετα της Αγίας Νάπας με 3-0 στο "Τσίρειο", χάρις σε γκολ των Μπεμπέ και Ταγκπατζούμι στο πρώτο μέρος και αυτογκόλ του Μαρκόφσκι στην επανάληψη. Δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι με τον Ταγκπατζούμι.

Δυνατά από αριστερά

Χωρίς εκπλήξεις το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με την ΑΕΛ να παίρνει από νωρίς τον έλεγχο, να κυκλοφορεί σωστά την μπάλα και να φτιάχνει τις προϋποθέσεις για γρήγορο γκολ, με επιθέσεις κυρίως από αριστερά με τον Εντμάρ ανεβαίνει ψηλά και να δημιουργεί.

Και γκολ από δεξιά!

Παρ' όλα αυτά, το γκολ ήρθε όμως από την απέναντι πλευρά. Στο 16' ο Καρλίτος σε θέση έξω δεξιά ελίχθηκε και έκανε την σέντρα ακριβείας, ο Μπεμπέ περίπου στο ύψος του πέναλτι έκανε το πλασέ στην κίνηση με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και στα δίκτυα του Κίττου.

Κλασικές ευκαιρίες

Το παιχνίδι... ζωντάνεψε μετά το γκολ και στο 20' η Αγία Νάπα έχασε σπουδαία ευκαιρία. Ο Γεωργίου έκλεψε από τον Καρλίτος και έδωσε στον αμαρκάριστο Μγκούνι ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα απελπιστικά έξω. Παράλληλα στο 28' ο Σέμα από ευνοϊκή θέση έκανε το δυνατό σουτ, ο Κίττος έδιωξε εντυπωσιακά και στην συνέχεια ο Τζιωρτζιής έδιωξε πάνω στην γραμμή το νέο σουτ του Ταγκπατζούμι.

Τυχερό... 2-0 με "Μάρκο"

Η πίεση της ΑΕΛ απέφερε καρπούς αφού ήρθε το δεύτερο γκολ λίγο μετά την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Στο 32' ο Αντωνίου γλίστρησε και έχασε την μπάλα και ο Μπεμπέ πέρασε στον Ταγκπατζούμι. Αυτός στο τετ α τετ με τον Κίττο έκανε το πλασέ, ο νεαρός γκολκίπερ απέκρουσε αρχικά όμως η μπάλα χτύπησε ξανά στον Ταγκπατζούμι και κατέληξε στα δίκτυα.

Μειώθηκε ο ρυθμός

Μειώθηκε αισθητά ο ρυθμός στην επανάληψη, με την ΑΕΛ να κρατά το υπέρ της σκορ και να προβαίνει περισσότερο σε διαχείριση, παρά σε προσπάθεια για τρίτο γκολ. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να... αναθαρρήσουν και να ανέβουν ψηλά, φτιάχνοντας καλή φάση με τον Παναγιότοφ στο 64'.

Τρίτο γκολ με αυτογκόλ

Στο 78’ ο Ταγκπατζούμι ο έφυγε από δεξιά και έκανε την παράλληλη πάσα, ο Μαρκόφσκι προσπάθησε να ανακόψει την πορεία της μπάλας όμως δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της, στέλνοντας την στα δίκτυα της ομάδας του και διαμορφώνοντας το 3-0 για την ΑΕΛ. δύο λεπτά αργότερα, ο Άντολεκ μπήκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή όμως έστειλε την μπάλα ψηλά έξω.

Δοκάρι και τέλος

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Ταγκπατζούμι να έχει σουτ στο δοκάρι στο 83', με το 3-0 να παραμένει μέχρι τέλους για την ΑΕΛ η οποία ανέβηκε στους 29 βαθμούς.

ΑΕΛΦεγκρούς, Σακέτι (77'Σταύρου), Σαμπού, Ταγκμπατζούμι, Σέμα, Εντμάρ, Μπεμπέ (60'Νικολάου), Καρλίτος, Μεντί, Ντιαλό, Σαρντινέρο (46'Καλό).

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κίττος, Χάμπερ, Μαρκόφσκι (85'Κουδέλλης), Γεωργίου, Τζιωρτζιής, Παναγιότοφ, Αντωνίου, Θεοδώρου, Μγκούνι (46'Μέσσιος), Άντολεκ, Τζούρτζουριτς. 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σακέτι - Μαρκόφσκι.

*Διαιτητή της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Νικολάου με βοηθούς τους Αριστείδη Χρήστου και Νίκο Εγγλέζου.

*Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1.