ΑΕΛ - ΑΡΗΣ: Η μεγάλη (βαθμολογική) σημασία της αναμέτρησης...

Η ΑΕΛ παίζει με τον Άρη για τον 2ο προκριματικό του Europa League και οι αναμετρήσεις θα είναι ιδιαίτερες για αυτονόητους λόγους...

Πέρα από το εξωαγωνιστικό υπόβαθρο του αγώνα, οι δυο ομάδες θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση και η μάχη τους έχει μεγάλη σημασία και για τις δυο χώρες, πέρα από τους δυο συλλόγους.

Κύπρος και Ελλάδα είναι αυτή την στιγμή πολύ κοντά στην βαθμολογία της UEFA. Συγκεκριμένα η Κύπρος είναι στην 15η θέση με 22.625 βαθμούς και η Ελλάδα στην 16η με 21.400. Μας χωρίζουν ελάχιστοι βαθμοί και το τι θα κάνουν οι ομάδες μας μέσα στην χρονιά, θα καθορίσει την θέση από την οποία θα αρχίσει η Κύπρος την επόμενη σεζόν.

Η 15η θέση είναι προνομιούχα αφού δίνει δύο εισιτήρια για τα προκριματικά του Champions League, ένα για τα προκριματικά του Εuropa League και δύο για τα προκριματικά του Europa League 2 για τη σεζόν 2021-22.

Επομένως, το ποιός θα προκριθεί ανάμεσα σε ΑΕΛ και Άρη θα έχει μεγάλη σημασία αφού θα δώσει βαθμούς σε Κύπρο ή Ελλάδα που αυτή την ώρα κάνουν... μάχη για την σημαντική 15η θέση στην κατάταξη της UEFA.