Ο αρχηγός της ΑΕΖ Αντρέας Μαμμίδης παραχώρησε δηλώσεις στο www.kerkida.net για την εμπλοκή του ονόματος της ομάδας στους φακέλους της UEFA, τη διοικητική αβεβαιότητα που υπήρξε, την απρόσμενη αποχώρηση του προπονητή Νικόλα Μαρτίδη αλλά και το κατά πόσο τους επηρεάζουν όλα αυτά ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Για το αν ως ποδοσφαιριστές νιώθουν θιγμένοι με τα όσα λέχθηκαν με την εμπλοκή της ομάδας στου φακέλους: «Ξέρουμε ότι δεν εμπλεκόμαστε εμείς σε αυτά. Τα υπόλοιπα είναι θέμα της διοίκησης. Δεν μας αγγίζουν. Τώρα αν έκαναν ή κάνουν κάποιοι πίσω μας είναι μια άλλη κουβέντα. Είναι διοικητικό θέμα, δεν απασχολεί τους ποδοσφαιριστές. Εμείς είμαστε ενωμένοι και ξέρουμε ποιοι είμαστε».
Για την εσωτερική διαμάχη για το ποιος είναι πρόεδρος και στο κατά πόσο τους επηρέασε είπε: «Για μια βδομάδα είχαμε μια γενική αβεβαιότητα. Διαβάζαμε διάφορα από τα σάιτ. Όχι είναι ένας ο πρόεδρος, όχι είναι άλλος, θα πάει αυτός στο Αμαθούς, θα πάει εκείνος. Δευτέρα μας πήραν τηλέφωνο ότι δεν έχουμε προπόνηση. Τρίτη μας είπαν δεν είχαμε, μετά είχαμε. Τέλος καλό, όλα καλά αφού ηρεμήσαμε και εμείς. Έφυγε ο ένας και πλέον ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε. Ο πρόεδρος μας διαβεβαίωσε ότι όλα είναι εντάξει με τα συμβόλαιά μας. Θα δούμε ποιος θα είναι ο νέος προπονητής και το τιμ. Βλέπουμε το ματς του Σαββάτου».
Για την αποχώρηση του προπονητή Νικόλα Μαρτίδη σχολίασε: «Προσωπικά τον γνωρίζω εδώ και τρία χρόνια στην ομάδα. Τον ευχαριστούμε σαν ποδοσφαιριστές για τη δουλειά του. Μας βοήθησε αρκετά και εμένα προσωπικά. Έδινε καθημερινά τα πάντα στις προπονήσεις. Ο τρόπος που δουλέψει είναι σωστός και σύγχρονος. Είναι καλά διαβασμένος προπονητής με σύγχρονες αντιλήψεις και τρόπο δουλειάς. Μας στεναχωρεί η κατάσταση αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια. Είμαι σίγουρος ότι θα πάει μπροστά γιατί το αξίζει».
Για την συνέχεια και τους στόχους της ομάδας τόνισε: «Οι στόχοι είναι οι ίδιοι. Βλέπουμε με παιχνίδι με παιχνίδι, στόχος είναι η παραμονή. Δείξαμε ότι μπορούμε. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι. Παίξαμε όλα τα δύσκολα παιχνίδια με τις θεωρητικά μεγάλες ομάδες. Τώρα έχουμε μια 5άδα παιχνιδιών που είναι κάτω από την 8άδα και είναι στα χέρια μας. Έχουμε Ερμή, Δερύνεια, Δόξα, Άχνα και Καρμιώτισσα. Μπορούμε να πάρουμε αρκετούς βαθμούς από αυτά τα παιχνίδια και να ανέβουμε βαθμολογικά πιστεύω».