«25 χρόνια στην Α’ κατηγορία ο Εθνικός, δεν είμαστε εμείς το φαβορί»

Η Αλκή Ορόκλινη ολοκληρώνει σιγά σιγά την προετοιμασία της και μετράει αντίστροφα για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας.

Ο προπονητής της ομάδας Σάββας Δαμιανού μιλάει στο kerkida.net για την ολοκλήρωση του σταδίου προετοιμασίας της Αλκής και για τα συμπεράσματα του από τα 11 φιλικά που έδωσε η ομάδα. Μας αναφέρει ποιες προσθήκες θα γίνουν στο ρόστερ και σχολιάζει το πρώτο παιχνίδι της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς απέναντι στον Εθνικό Άχνας.

Σάββα, ολοκληρώνεται σιγά σιγά η προετοιμασία της ομάδας, είσαι ευχαριστημένος;

«Ολοκληρώνεται η προετοιμασία και γενικά είμαι ευχαριστημένος. Ήταν μια δύσκολη προετοιμασία και οι ποδοσφαιριστές έδωσαν το 100% των δυνάμεων τους , είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Έδωσε αρκετά φιλικά παιχνίδια η Αλκή, ποια είναι τα συμπεράσματα σου;

«Έδωσε 11 φιλικά η ομάδα. Δείξαμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Η ομάδα έδειξε πως μπορεί να ελέγξει το παιχνίδι και να δώσει και το δικό της ρυθμό. Σκοράραμε αλλά δεχτήκαμε και τέρματα. Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωθήκαμε στο τομέα αυτό. Οι ποδοσφαιριστές προέρχονταν και από δυνατές προπονήσεις και κάποιες φορές η κούραση έβγαινε στο γήπεδο αλλά και αυτό το βελτιώσαμε. Είμαστε σε μια αγωνιστική εβδομάδα και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Το ροστέρ έχει ολοκληρωθεί; Θα γίνουν κάποιες προσθήκες ακόμα;

«Ψάχνουμε για ένα ακόμη επιθετικό και ένα κεντρικό αμυντικό. Δοκιμάζουμε κάποιους παίκτες. Θέλουμε να δώσουμε βάθος σε αυτές τις θέσεις. Είμαστε ευχαριστημένος από το υφιστάμενο ρόστερ, δεν θα άλλαζα τίποτα. Θα κάνουμε κάποιες προσθήκες «βάθους», όχι ποιότητας. Ποιότητα έχουμε ήδη στην ομάδα».

Πρώτο παιχνίδι της χρονιά εκτός έδρας, απέναντι στον Εθνικό Άχνας

«Παίζουμε την πρώτη αγωνιστική απέναντι στον Εθνικό Άχνας. Σίγουρα δεν είμαστε το φαβορί εμείς. Αλίμονο να μην σεβαστούμε μια ομάδα που βρίσκεται 25 χρόνια στην Α΄ κατηγορία. Επίτευγμα που έχουν καταφέρει μεγάλες ομάδες όπως το ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια, ο Απόλλωνας, η Ανόρθωση. Ο Εθνικός έχει κρατήσει πολλούς ποδοσφαιριστές από την περυσινή χρονιά, όπου έκαναν και μια αξιόλογη πορεία. Εμείς έχουμε τη δύναμη για να διεκδικήσουμε στα ίσα το παιχνίδι και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».