Δίκαιη μοιρασιά στην Πάφο (φώτος)

Στο ισόπαλο 1-1 τελείωσε ο αγώνας ανάμεσα στην Πάφος FC και την Αλκή στο Στάδιο Στέλιος Κυριακίδης (πρώην Παφιακό), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta.

Σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο το αποτέλεσμα, με εναλλασσόμενη υπεροχή και χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Σούπερ ευκαιρία στο 90΄ η Αλκή για το 1-2. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι στο 3΄ με τον Γιάνζα, στο 45+1 ο Ντουβεντρού διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Πρώτος βαθμός για την Πάφος FC, στους 4β η Αλκή.

Το kerkida.net ήταν εκεί και σας μετέφερε ζωντανά την εξέλιξη του αγώνα…

Καλησπέρα... με γκολ

Με φάσεις και γκολ άρχισε το ματς. Στο 2΄ απείλησε η Αλκή με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πιεράτσι, ασταθής απόκρουση από τον Κόπριβτες, πλασέ από τον Φαμπρίτσιο έσωσε ο Σλοβένος κήπερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό σκόραρε η γηπεδούχος ομάδα. Στο 3΄ μετά από γύρισμα του Ντεούλ, ο Γιάνζα έκανε το 1-0 μέσα από την περιοχή.

Καλύτερη η Πάφος FC

Πίεσε για δεύτερο γκολ η παφιακή ομάδα. Επηρεασμένη ψυχολογικά η ομάδα της Λάρνακας μετά από το γκολ που δέχθηκε. Καλύτερη η Πάφος FC στο πρώτο 20λεπτο, έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και έκανε σωστή διαχείριση του υπέρ της προβαδίσματος.

Ισορρόπησαν οι Λαρνακείς, αλλά...

Ισορρόπησε τον αγώνα μετά τα πρώτα 20 λεπτά η Αλκή, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν πιο επικίνδυνοι. Καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 21΄, άστοχη κεφαλιά από τον Πιεράτσι. Μεγάλη στιγμή για την Πάφος FC στο 33΄, μετά από σέντρα του Μπρουλς ο Ντεούλ μέσα από το αντίπαλο τετράγωνο δεν ολοκλήρωσε σωστά. "Πούλησαν" τη μπάλα οι παίκτες των γηπεδούχων, στην αντεπίθεση η Αλκή με τον Κόπριβετς να μαζεύει τη μπάλα πριν γίνει επικίνδυνος ο Τριμπό. Σειρά της Πάφου FC να απειλήσει, στο 42΄ με σέντρα του Σταύρου από αριστερά, άστοχο πλασέ του Μπρουλς.

Στα... ίσα!

Στο 45+1 με πολύ ωραίο γκολ του Ντουβεντρού, βολέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, η Αλκή κάνει το 1-1. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο.

Χωρίς ρίσκα...

Χωρίς τη μεγάλη φάση ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν ιδιαίτερα ρίσκα. Κάνουν και αβίαστα λάθη. Στο 51΄ η Πάφος FC προσπάθησε να απειλήσει με τον Μπρουλς. Με εκτελέσεις φάουλ των Ντουβεντρού και Τιγκρουτζιά επιδίωξε το δεύτερο γκολ η φιλοξενούμενη ομάδα, χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Κόπριβετς.

Στο 59΄ η πρώτη κίνηση από τους δύο πάγκους. Ο προπονητής της Πάφου FC Λούκα Έλσνερ, πέρασε μέσα τον Κοβαλένκο στη θέση του Σταύρου, θέλοντας να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Ευκαιρία για την γηπεδούχο ομάδα στο 63΄, έσωσε ο Στρατηλάτης με διπλή προσπάθεια το σουτ του Μπρουλς. 

Πρώτη παρέμβαση στον αγώνα και από τον Σάββα Δαμιανού. Μέσα ο Σεμέδο, έξω ο Χαμντί στο 64΄.

Από μία φάση

Μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά είδαμε δύο καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 70΄ ο Κοβαλένγκο απείλησε με σουτ η μπάλα κόντραρε και ο Τριμπό έδιωξε μακριά. Στο επόμενο λεπτό καλή ευκαιρία για την Αλκή, την... σπατάλησε όμως ο Σεμέδο. Πιο απαιτητική η Αλκή ψάχνει το γκολ βάζοντας περισσότερη πίεση. 

Όλα για τη νίκη η Πάφος FC

Κέρδισε μέτρα στη συνέχεια η Πάφος FC, ισορρόπησε τον αγώνα. Ο προπονητής των γηπεδούχων πήρε ρίσκα βάζοντας αρχικά τον Σικόρσκι και στη συνέχεια τον Πογιέτ. Περισσότερο ικανοποιημένη με το 1-1 έδειχνε η Αλκή προς το τέλος του ματς.

Ευκαιριάτσα η Αλκή... και τέλος

Στο 90΄ μεγάλη ευκαιρία για την Αλκή. Ο Τριμπό από κοντά βρήκε... αέρα, στη συνέχεια πλάσαρε, κόντρα και κόρνερ

Ενδεκάδες: 

Πάφος FC: Κόπριβετς, Ντομίνγκεζ, Χόριτς, Μπρουλς, Ζαχαρίου (70΄ Σικόρσκι), Ντεούλ, Γκάμποβς, Σταύρου (59΄ Κοβαλένκο), Φυλακτού, Γιάνζα, Γκουλόν (87΄ Πογιέτ)

Aλκή: Στρατηλάτης, Πάρπας, Φραγκέσκου, Ντουβεντρού, Χαμντί (64΄ Σεμέδο), Χαρής, Τιγκρουτζιά, Πιεράτσι, Τριμπό (90+3 Νγκομό), Ντιακιτέ, Φαμπρίτσιο (79΄ Αβραάμ)

Κίτρινες: Ντομίνγκεζ, Γιάνζα/Πάρπας

-Ο Σλοβένος Έρικ Γιάνζα το πρώτο γκολ της Πάφου FC στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Άνοιξε λογαρισμό ο 24χρονος πρώην παίκτης της Πλζεν με τη φανέλα της παφιακής ομάδας

-Πρώτο φετινό γκολ για τον Ντουβεντρού (9 γκολ πέρσι στην Β΄ Κατηγορία)

-Διαιτητής του αγώνα ο Νεοφύτου Νεόφυτος, με βοηθoύς τους Μιχάλη Μαρίνου και Νίκο Εγγλέζου. Τέταρτος ο Ανδρέας Αργυρού Μ.  

-Ήττα με 3-0 από τον Εθνικό για την Πάφος FC την προηγούμενη αγωνιστική. Αναβλήθηκε ο αγώνας της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα

-Στην πρεμιέρα η Αλκή κέρδισε με 1-0 εκτός έδρας τον Εθνικό, έχασε με το ίδιο σκορ από την Ανόρθωση στην 2η αγωνιστική       

***Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA

Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy