Είναι κλισέ αλλά ισχύουν…

Η συμπαθέστατη Αλκή έκανε μια μεγάλη προσπάθεια την φετινή σεζόν. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Από την πρώτη σέντρα της 1ης αγωνιστικής μέχρι την τελευταία φάση στο Τάσος Μάρκου. Οι ποδοσφαιριστές του Σακκά πάλεψαν από την πρώτη φάση μέχρι το 90+ και τελικά έπεσαν… μαχόμενοι.

Η Αθάνατη ακούμπησε σχεδόν την φράση κλισέ… “Τα μπάτζετ δεν παίζουν πάντοτε ρόλο στη μπάλα”. Έφτασε τόσο κοντά αλλά στη τελευταία φάση του αγώνα στο Παραλίμνι επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά το κλισέ… "Το παιχνίδι τελειώνει όταν ο διαιτητής σφυρίξει για τελευταία φορά" Τόσο κλισέ κουβέντες, τόσο αληθινές.

Από το 88΄στο 90’ μπορούν να γίνουν πολλά. Να χαθεί ένα παιχνίδι, ένας βαθμός, μια κατηγορία. Όλα αυτά σε μια στιγμή. 

Μιλάμε για μια ομάδα που ξεκίνησε την σεζόν καταδικασμένη να διαβαθμιστεί. Πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, η Αλκή ήταν στην 2η κατηγορία (!) 

Η πίεση σε όλους στο στρατόπεδο της ομάδας ήταν τεράστια σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Ακροβατούσε σε μια λεπτή κλωστή μέχρι το τελευταίο παιχνίδι όταν ταξίδεψε στο Τάσος Μάρκου για δύο αποτελέσματα. Και συνέχισε να ακροβατεί μέχρι την τελευταία φάση. 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους στην Αλκή. Σε όλους, στην διοίκηση, τον προπονητή, τους βοηθούς, το σταφ αλλά κυρίως στους ποδοσφαιριστές. Αυτοί πάλεψαν, αυτοί έφτασαν τόσο κοντά και στο τέλος… έπεσαν. 

(Κλισέ ξανά…)

Τέτοιες καταστάσεις δυναμώνουν ένα ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. 

Καλούμε λοιπόν όλους στην Αλκή να δουν κι΄αυτό το κλισέ και να δυναμώσουν. Γιατί η πραγματικότητα είναι πως η υγεία που είχε η Αθάνατη κι΄ας μειονεκτούσε έναντι των αντιπάλων της οικονομικά, είναι κάτι που έχουμε ανάγκη. Στο επανιδείν.

Αντρέας Ψάλτης