«Έφυγε» ο Τζώρτζης Αβετισιάν

Mε ανακοίνωσή της, η Ανόρθωση ενημερώνει ότι απεβίωσε χθες στη Βρετανία, πλήρης ημερών, σε ηλικία 89 ετών, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Τζώρτζης Αβετισιάν.

Αναλυτικά:

Απεβίωσε χθες στη Βρετανία, πλήρης ημερών, σε ηλικία 89 ετών, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Τζώρτζης Αβετισιάν. Αμμοχωστιανός, με καταγωγή από την Αρμενία, ο εκλιπών φόρεσε για πρώτη φορά τα ένδοξα κυανόλευκα το 1945 με την επανασυγκρότηση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ανόρθωσης.

Αγωνιζόμενος «έξω δεξιά» και «μέσα αριστερά», είχε τεράστια συμβολή στις πρώτες μεγάλες επιτυχίες της Ανόρθωσης, αφού ήταν βασικό στέλεχος της Μεγάλης Κυρίας. Το 1949 στέφθηκε κυπελλούχος, σκοράροντας μάλιστα στο 3-0 με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ. Το 1950, πανηγύρισε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα το πρώτο πρωτάθλημα της Ανόρθωσης, έχοντας ουσιαστική συμβολή στην κατάκτησή του.

Στη συνέχεια, αγωνίστηκε για τρία χρόνια στην αρμενική ΑΥΜΑ και μετέπειτα στη Νέα Σαλαμίνα, της οποίας διετέλεσε και προπονητής. Από το 1963 βρέθηκε μετανάστης στη Βρετανία, δίχως όμως να χάσει την επαφή του με το ποδόσφαιρο, ενισχύοντας προπονητικά τις ομάδες της παροικίας. Η παρουσία του στην Αγγλία, βοήθησε να διασωθεί το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο που διέθετε μετά την προσφυγοποίηση των Αμμοχωστιανών. Μάλιστα, πολλές από τις φωτογραφίες των δεκαετιών του ’40 και ’50 που σώθηκαν και δημοσιεύονται, προέρχονται από το αρχείο του Τζώρτζη Αβετισιάν.

Η κηδεία του θα γίνει στη Βρετανία. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, αιωνία του η μνήμη…