Ό,τι χρειαζόταν… 1-7 με εφτά διαφορετικούς σκόρερ!

Ό,τι χρειαζόταν…  Η Ανόρθωση συνδύασε πάθος, γκολ και θέαμα συντρίβοντας την Αγία Νάπα μέσα στο «Τάσος Μάρκου» με 1-7.  Εξαιρετική ευστοχία με το σκορ να διαμορφώνεται από εφτά διαφορετικούς σκόρερ! 

H αφηνιασμένη «Κυρία» επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις σερί ισοπαλίες και ανέβηκε στους 42 βαθμούς με το πέρας 19 αγωνιστικών.  Η ουραγός Αγία Νάπα  μοιραία παραμένει χωρίς νίκης. 

Το χορό των γκολ άνοιξε στο 14’ ο Σβέχλεν με κοντινό πλασέ μετά από κόρνερ, ενώ στο 21’ ο Μαρίνεζ με γκολ για «highlights»  πέτυχε το 2-0.Τρία λεπτά αργότερα ο Πελέ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σημείωσε το 3-0. Ο νεαρός Λοϊζίδης που ανήκει στην Ανόρθωση με σουτ μείωσε σε 1-3 για την Αγία Νάπα. 

Στο β’ μέρος οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ακόρεστη όρεξη για γκολ. Συγκεκριμένα, στο 47' Ορλάντι, 54'  Κάλβο, 81’ Ντλοβού και 85’ με πέναλτι ο Μακρής διαμόρφωσαν το τελικό 1-7. 

10λεπτο με πρόβλημα στην ανάπτυξη…
Τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης αναλώθηκαν δίχως κάτι το αξιόλογο. Με την Αγία Νάπα να αμύνεται οργανωμένα η Ανόρθωση έδειχνε να έχει προβλήματα στο να κατεβάσει ορθόδοξα την μπάλα και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.  

Λύση στο 14' από την άμυνα με Σβέχλεν…
Εκεί που έδειχνε να τα βρίσκει σκούρα η Ανόρθωση άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ του Σβέχλεν μετά από εκτέλεση κόρνερ. Πιάνοντας πλήρως ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων ο αμυντικός της «Κυρίας» από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να δώσει τη λύση.  

«Αφηνιασμένο» 9λεπτο με δυο γκολ 
Το γκολ επέδρασε θετικά στην ψυχολογία της Ανόρθωσης κα μέσα σε 9 λεπτά καθάρισε το ματς. Στο 21΄ έκανε το 0-2 με ένα εξαίσιο φαλτσαριστό σουτ του Μαρτίνεζ από μακρινή απόσταση και  ένα λεπτό αργότερα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Αντωνίου μετά από γύρισμα του Ορλάντι. Ο Πελέ εκτέλεσε με δύναμη ψηλά στην εστία γράφοντας νωρίς – νωρίς  το 0-3.

Ευστοχία και 1-3  στην δεύτερη της απειλή… 
Με το παιχνίδι δείχνει ότι είχε ήδη «κλειδώσει» υπέρ των φιλοξενουμένων. Με την συμπλήρωση μισής ώρας (30’) στην δεύτερη της επιθετική απόπειρα η Αγία Νάπα μείωσε σε 1-3 με τον Λοιζίδη. 

Εμφανής υπεροχή μέχρι την ανάπαυλα…
Έχοντας την ψυχολογία και το σκορ υπέρ της η Ανόρθωση επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της. Θέλοντας διακαώς μια ευρεία νίκη, πίεσε και δημιούργησε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. 

Φουριόζα και στην επανάληψη…  Όμορφα και απλά 1-4 με Ορλάντι!
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου Ορλάντι ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-1. Στο 47’ ο Κάλβο πέρασε όποιο βρήκε μπροστά του και έκανε το γύρισμα στην περιοχή, σε πρώτο χρόνο ο Λαίφης έκανε το σουτ όμως η μπάλα κτύπησε σε σώματα και στην επαναφορά με αρχοντικό στιλ ο Ορλάντι πλάσαρε ψύχραιμα παραβιάζοντας για τέταρτη φορά την εστία της Αγίας Νάπας.  

54’ και 5ο γκολ από Κάλβο…
Ήθελε ο Κάλβο να γράψει το όνομά του στους σκόρερ και τα κατάφερε. Ο Ισπανός που ήταν με διαφορά από τους κορυφαίους της αναμέτρησης στο 54΄ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και με δυνατό σουτ μέσα από την «καρδιά» της μικρής περιοχής  σημείωσε το 1-5.  Η Αγία Νάπα με την σειρά της έδειχνε να παραδίνεται στις ορμές των ποδοσφαιριστών των φιλοξενουμένων. 

Δεν μπορούσε να λείπει ο Ντλοβού…
Με τον Μαρτίνεζ να κάνει πράματα και θάματα με μια μαγική αστίστ στο 81’ στον κενό χώρο ο Ντλοβού ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-6.  Εξαιρετικό γκολ τόσο σε δημιουργία, όσο και εκτέλεση. 

Πέναλτι σε πτώση Κάλβο, 1-7 με Μακρή…
Όπως εξελισσόταν το παιχνίδι όλα έλεγαν πως το σκορ θα πήγαινε σε εξωπραγματικά επίπεδα. Πέντε λεπτά πριν το τέλος και δη στο 85’ ο Κάλβο κέρδισε πέναλτι και ο Μακρής  πέτυχε το 1-7 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. 

Α.Ο.Α.Ν: Πριντικάρ, Φίλγκειτ, Σκόπλιακ, Λαμπρόπουλος, Φούσκο (30' Αντόλεκ), Γεωργίου, Αντωνίου, Μπαμπά (46'  Ρέινολτς), Λοιζίδης, Μέρτακκας (60' Μάρκου), Αντρέου

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Νούχου, Σβέχλεν, Χόγκελσον, Γκάμπριελ (79’ Τζανακάκης), Λαίφης (63' Ντλοβού), Πελέ (71’ Μαισουράτζε)Ορλάντι, Μαρτίνεζ, Κάλβο, Μακρής

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φούσκο / - 

**Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Ψευδιώτης με βοηθούς τους Στέλιο Νικήτα και Αντρέα Μιχαηλίδη. 

**Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για Σβέχλεν, Μαρτίνεζ και Μακρή.

**Δωδέκατο γκολ για τον Ντλοβού. Πρώτο για Κάλβο και Ορλάντι.  

**Τέταρτο γκολ για τον Πελέ. Πλέον είναι ο δεύτερος σκόρερ της Ανόρθωσης πίσω από τον Ντλοβού. 

**"Παρθενικό" γκολ για τον νεαρό Λοιζίδη στο πρωτάθλημα. 

**Στον αγώνα του α’ γύρου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2