Ο Πούτσιε και το τίκι-τάκα

Οι φίλοι της Ανόρθωσης θα πρέπει να περιμένουν αρκετά μέχρι να δούνε πως θα παίζει η ομάδα τους στη νέα σεζόν, όμως τα λεγόμενα του Αντόνιο Πούτσιε και του Αλμπέρτο Μπενίτο κατά την παρουσίασή του, βοηθούν στο να αρχίσει να σχηματίζεται νοερά μια πρώτη εικόνα.

Οι δυο είναι Ισπανοί και αυτό οδήγησε σε ερώτηση σχετικά με το γνωστό "τίκι-τάκα". Δηλαδή τον τρόπο ανάπτυξης με τις πολλές κοντινές πάσες που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια μέσα απ' την Μπαρτσελόνα.

Ο Αντόνιο Πούτσιε απάντησε σχετικά πως... "Πιστεύω ότι αν θέλεις να πετύχεις μεγάλα πράγματα, πρέπει να παίζεις καλά. Αλλά για μένα είναι πολύ διαφορετικό το τίκι-τάκα από το να παίζεις καλά και επιθετικά. Είναι διαφορετικό. Δεν μου αρέσει να γίνονται πάσες για το τίποτα. Μου αρέσει να γίνονται πάσες όταν η πρόθεση είναι να επιτεθούμε και να πετύχουμε κάτι".

Ο Πούτσιε λοιπόν έστειλε μήνυμα για παιχνίδι με ουσία, χωρίς περιττές κινήσεις. Η ικανότητα να παίρνει την ουσία ήταν κάτι που έλειψε απ' την Ανόρθωση φέτος (ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν) και είναι ένας από του τομείς που πρέπει να φτιάξει ο Ισπανός.