Σαν σήμερα πριν 30 χρόνια...

Σημαδιακή η σημερινή μέρα για την Ανόρθωση, που πριν 30 χρόνια εγκαινίασε το "Αντώνης Παπαδόπουλος".

Η αναφορά στην επίσημη σελίδα της "Κυρίας"...

12.10.1986. Μια ημερομηνία που ίσως για πολλούς να μην λέει κάτι. Για την Ανόρθωση όμως, είναι μια ημερομηνία ορόσημο στην σύγχρονη ιστορία της. Τέτοια μέρα, πριν από 30 ακριβώς χρόνια, η «Μεγάλη Κυρία» του Κυπριακού ποδοσφαίρου «εγκαινίαζε» με κάθε επισημότητα το ιδιόκτητο της γήπεδο που έφερε το όνομα του αείμνηστου Αντώνη Παπαδόπουλου.

Το στάδιο την μέρα αυτή ήταν κατάμεστο και η παράσταση που έστησαν οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ήταν αντάξια των προσδοκιών του κόσμου που έδωσε το «παρών» του.

Η Ανόρθωση επεκράτησε του Ερμή με το επιβλητικό 5-0, ξεκινώντας με το δεξί μια πορεία που θα προδιαγραφόταν ακόμα πιο λαμπρή στην συνέχεια. Για την ιστορία σκόραραν οι Ανδρέου, Λίσιανιν, Φώτη, Γιόκα (αυτογκόλ) και Σκάγιας.

Το «Αντώνης Παπαδόπουλος» από εκείνη την ημέρα και έπειτα, αποτελεί την εστία και τον κοινό χώρο συνάντησης των απανταχού οπαδών της Ανόρθωσης, από όλες τις άκρες της Κύπρου. Παρ’ όλα αυτά, το συγκεκριμένο στάδιο δεν παύει παρά να αποτελεί την προσωρινή μας έδρα, όση οικειότητα και αν μας προκαλεί.

Έως ότου επιστρέψουμε στην Αμμόχωστο και στο πραγματικό μας σπίτι, η πόλη του Ευαγόρα θα περιμένει υπομονετικά αυτή την στιγμή και σαν μάνα, θα αγκαλιάσει το παιδί της που τόσο πολύ της έλειψε, λες και δεν πέρασε μια μέρα από τον άδικο και αναπάντεχο χωρισμό τους.

* Η φωτογραφία είναι από το πρώτο παιχνίδι που έδωσε η ομάδα μας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»