Το ντέρμπι στα πράσινα! (φώτος/βίντεο)

Η Ομόνοια ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι "πράσινοι" όντας καλύτεροι σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα επικράτησαν της Ανόρθωσης με 2-0.

Σκόρερ οι Σιέρινταν (πέναλτι στο 42΄) και Κλέιτον στο 57΄. Ατυχίες για την Ανόρθωση όσο πριν την έναρξη του αγώνα (Ο Αγκιλάρ τραυματίστηκε στην προθέρμανση) τόσο και στα πρώτα λεπτά (έχασε το Καλό στο πρώτο 5λεπτο). Οι πράσινοι μετά την νίκη τους στο ντέρμπι έφτασαν τους 14 βαθμούς με την Ανόρθωση να μένει στους 7. 

Το Kerkida.net βρέθηκε στο ΓΣΠ... 

Διαβάστε την εξέλιξη του αγώνα: 

Παιχνίδι κέντρου στο πρώτο 10λεπτο. Η Ανόρθωση στάθηκε άτυχη μιας και έχασε τον Καλό στο πρώτο 5ολεπτο. Ο εξτρέμ της "Κυρίας" ένιωσε αντικαταστάθηκε από τον Ρέινα. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν την κατοχή της μπάλας χωρίς να απειλήσουν η μια την άλλη.  

Πρώτο σουτ με Ίσμα... 

Στο 19ο λεπτό η Ανόρθωση έφτασε στην πρώτη της τελική με τον Ίσμα Γκονσάλβες. Ο εξτρέμ της Κυρίας πήρε την μπάλα από αριστερά και συγκλίνοντας έκανε το σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παναγή.  

Απάντηση με Κλέιτον... 

Δύο λεπτά μετά το σουτ του Γκονσάλβες ήρθε η απάντηση της Ομόνοιας με τον Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός των πρασίνων βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής μετά την κεφαλιά - κατέβασμα του Ντάρμπισαϊρ όμως το σουτ του ήταν πάρα πολύ άστοχο. 

Τακουνάκι με Ματ και άουτ!

Η Ομόνοια απείλησε εκ νέου με τον Άγγλο επιθετικό στο 33ο λεπτό του ματς. Ο Σιέρινταν γύρισε ωραία την μπάλα στην μικρή περιοχή από δεξιά με τον Ντάρμπισαϊρ να προσπαθεί με τακουνάκι να παραβιάσει την εστία του Κόπριβετς. Η μπάλα πέρασε άουτ έπειτα από την παρέμβαση του Καλντερόν.

ΠΕΝΑΛΤΙ με Ματ, ΓΚΟΛ ο Κίλιαν

Στο 42΄ ο Κόπριβετς ανέτρεψε τον Ντάρμπισαϊαρ ο οποίος στο τετ α τετ τον απέφυγε με τον Σωτηρίου να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Σιέρινταν ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε ένα λεπτό αργότερα, την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Επέμβαση από τον Παναγή! 

Στο 50΄ η Ανόρθωση έφτασε κοντά στο 1-1 ωστόσο ο Παναγή έκανε πολύ καλή επέμβαση στην κοντινή κεφαλιά του Σιβού κρατώντας για την ομάδα του το 1-0. 

ΤΡΟΜΕΡΟ σουτ και 2-0! 

Η Ομόνοια διπλασίασε τα τέρματα της με τον Κλέιτον στο 57΄. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός 2-3 μέτρα εκτός της περιοχής του Κόπριβετς έπιασε πολύ δυνατό σουτ νικώντας τον Σλοβένο για δεύτερη φορά στο ματς. 

Από το δεύτερο γκολ της Ομόνοιας και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι πράσινοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλάζοντας πολλές μπαλιές στον χώρο του κέντρου. Η Ανόρθωση έδειξε να μην αντιδρά και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την Ομόνοια να παίρνει μια μεγάλη νίκη. 

Εντεκάδες: 

Ομόνοια:  Παναγή, Κωνσταντινίδης, Βύντρα, Φλορέσκου, Σοϊλέδης (89΄ Καρλίτος),  Κατελάρης, Τουρέ (53΄ Φυλακτού)  Μαργκάσα, Κλέιτον (70΄ Χριστοφή), Ντάρμπισαϊαρ, Σέρινταν 

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκιγιέρμε, Ερέρο, Καλντερόν, Γκάμπριελ, Βίκτορ, Σιβού (59΄ Ράγιος), Οικονομίδης, Καρλίτος (5΄ Ρέινα), Γκονσάλβες (70΄ Γκονσάλβες), Καμπρέρας

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Α΄ Βοηθός: Μάριος Καλογήρου 

Β΄ Βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου 

4ος: Βασίλης Δημητρίου