Ξηρασία… ξανά; Το 2013 με το τελευταίο του Λέβι!

Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα, η Ανόρθωση δεν πανηγύρισε γκολ. Δεν είναι συνηθισμένο πράγμα για μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η Ανόρθωση να παραμένει χωρίς γκολ για 360 λεπτά.

Θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα, αν η Ανόρθωση διεκδικούσε ευρωπαϊκό εισιτήριο ή τον τίτλο. Το γεγονός ότι δεν έχει βαθμολογικά κίνητρα στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, προφανώς και παίζει σημαντικό ρόλο για να υπάρχει… ξηρασία.

Η προηγούμενη φορά που η Ανόρθωση έμεινε για αρκετά συνεχόμενα παιχνίδια μακριά από το γκολ, ήταν τη σεζόν 2012-13. Τότε το πλήρωσε ακριβά με την απώλεια του τίτλου. Εκείνη τη σεζόν, για 5 σερί παιχνίδια η Ανόρθωση δεν σκόραρε.

Το κακό ξεκίνησε στην 26η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στο καθοριστικό ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ στη Λάρνακα. Ήττα με 2-0 και απομάκρυνση από τον πάγκο του νυν προπονητή της ομάδας Ρόνι Λέβι!

Στη συνέχεια ανέλαβε ο Πάμπος Χριστοδούλου, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να βοηθήσει την κατάσταση στα πλέι οφ. Ξεκίνημα με εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ (0-3), ισοπαλία στο ΓΣΠ με το ΑΠΟΕΛ (0-0), το ίδιο αποτέλεσμα στο ΠΑΠ με την Ομόνοια (0-0) και βαριά ήττα στη Λευκωσία από την Ομόνοια με 4-0.