Μέχρι το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής, τελευταία του πρώτου γύρου, η Ανόρθωση ήταν η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα που δεν είδε την εστία της να παραβιάζεται από στημένη φάση.
Ήταν πράγματι ένα εντυπωσιακό στατιστικό, το οποίο όμως… διαγράφηκε στο εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΛ και που στέρησε από την «Κυρία» δύο βαθμούς.
Η ομάδα του Ρόνι Λέβι έμεινε στο ισόπαλο 1-1, αφού πρώτα προηγήθηκε με τον Αράζ. Το γκολ των φιλοξενουμένων ήρθε από στημένη φάση, από εκτέλεση φάουλ του Σίλβα και κεφαλιά του Λαφράνς. Μάλιστα δεν είναι μόνο το γκολ, αλλά η γενικότερη αντίδραση των ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης στην φάση αφού ο πιο επικίνδυνος κεφαλοσφαιριστής της ΑΕΛ, κινήθηκε εντελώς μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και αφού η μπάλα έφτασε σε αυτόν, είχε εύκολο έργο για να σκοράρει.
Ακόμα και έτσι πάντως, οι στημένες φάσεις εξακολουθούν να είναι μεγάλο όπλο για την Ανόρθωση.