Ένας ΚΑΠΤΑΙΝ... τα πάντα όλα!

Η χρονιά που πραγματοποιεί ο Ζοάο Βίκτορ στην Ανόρθωση δεν είναι απλά καλή. Ούτε καν σπουδαία.

Η χρονιά αυτή… αγγίζει τα όρια της μυθικής αφού είναι πραγματικά πολύ σπάνιο να βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή που η θέση του είναι αμυντικό χαφ, να είναι κομβικός, ηγέτης και καθοριστικός και στις τρεις γραμμές της ομάδας του.

Τελευταίο παράδειγμα, το νικηφόρο ντέρμπι στο «Τσίρειο» κόντρα στην ΑΕΛ όπου ο αρχηγός της «Κυρίας» ήταν ξανά ο… τα πάντα όλα!

Λόγω των απουσιών (Στρούνα – Ντουγκλάο), ο Βίκτορ έπαιξε στόπερ και μαζί με τον Σίντενφελντ φρόντισαν να μείνει… άσφαιρος ο επικίνδυνος Τεξέιρα αλλά και ολόκληρη η ΑΕΛ. Αφού έκανε στο έπακρο το καθήκον του στην άμυνα, φρόντισε να βοηθήσει και στην δημιουργία. Ήταν ο παίκτης που ανέλαβε τα κουμάντο της μπάλας από την άμυνα στην μεσαία γραμμή, με ασφάλεια, χωρίς περιττές ενέργειες και χωρίς λάθη. Μάλιστα ήταν και ο δημιουργός του πρώτου γκολ της ομάδας του, με υπέροχη πισινή κεφαλιά μετά από το κόρνερ του Ράγιος, όταν αιφνιδίασε όλη την αντίπαλη άμυνα και έδωσε την ασίστ πάρε – βάλε στον Σίντενφελντ.

Και για φινάλε, μετατράπηκε και σε φορ αφού εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Πράνιτς και με μια άπιαστη κεφαλιά νίκησε τον Βοζίνια για το 2-0.

Σε ένα ντέρμπι τόσο κομβικό στην μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη, ο Βραζιλιάνος αν και αναγκάστηκε να μετακινηθεί από την αγαπημένη του θέση (αμυντικό χαφ), φρόντισε να είναι ο κορυφαίος. Και το +9 από την ΑΕΛ που χρίζει την Ανόρθωση ως μεγάλο φαβορί για την εξασφάλιση Ευρωπαϊκού εισιτηρίου, έχει την σφραγίδα του…