Όταν η ΑΝΟ ξεκίνησε και πήρε το πρωτάθλημα

Τη σεζόν που πέρασε η Ανόρθωση πέτυχε το στόχο της. Έχοντας σταθερή απόδοση τερμάτισε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο. 

Η επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια ήταν κάτι που ικανοποίησε τους χιλιάδες οπαδούς της «Κυρίας».

Το απόγευμα της Τρίτης τεχνικό τιμ και παίκτες  θα σηκώσουν… μανίκια ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με όνειρα και φιλοδοξίες. Και ο πήχης δικαιολογημένα θα ανέβει.

Όσο δύσκολο κι αν είναι θα γίνει η προσπάθεια ώστε να προκριθεί η ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ενώ θα επιδιώξει την επιστροφή στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου μετά από 11 χρόνια.  

Πέρασε κιόλας μία δεκαετία από την τελευταία φορά που κατέκτησε τον τίτλο η Ανόρθωση. Τότε, το 2008 η «Κυρία» πανηγύρισε το 13ο πρωτάθλημα στην ένδοξη ιστορία της και μερικούς μήνες αργότερα προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όντας η πρώτη κυπριακή ομάδα που συμμετείχε σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δεν ακολούθησε κάποια άλλη μεγάλη επιτυχία και αυτό δεδομένα δεν συνάδει με το εκτόπισμά της Ανόρθωσης.

Δείτε πως ξεκίνησε την προετοιμασία της η Ανόρθωση τον Ιούνιο του 2007 μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και με προπονητή τον Τιμούρ Κετσπάγια: