Ανόρθωση/Στη Μόσχα για το "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018"

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανόρθωση για την αποστολή στη Μόσχα για το Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα για Παιδιά «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018».

Αναλυτικά:

"Οι μικροί μας πρεσβευτές συμμετείχαν στην επίσημη Τελετή Έναρξης του προγράμματος εκπροσωπώντας την Κύπρο μας, αλλά και την Ανόρθωση.

Σε κλίμα χαράς, ενθουσιασμού και συγκίνησης αναχώρησε την Παρασκευή 8 Ιουνίου η αποστολή μας για το Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα για Παιδιά «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018» (Football for Friendship), που υλοποιείται από την εταιρεία Gazprom – επίσημου εταίρου της FIFA και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρωσίας 2018. Στόχος του προγράμματος είναι η συμμετοχή παιδιών από όλο τον κόσμο στην προώθηση των σημαντικότερων ανθρώπινων αξιών – της ισότητας, της ειρήνης και του σεβασμού των διαφορετικών πολιτισμών και εθνικοτήτων.

Στο Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018 συμμετέχουν 211 χώρες και οι κορυφαίες εκδηλώσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται στη Μόσχα, 8-15 Ιουνίου 2018.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής από την ομάδα μας που εκπροσωπεί την Κύπρο στη πολύ σημαντική αυτή διοργάνωση είναι ο δωδεκάχρονος Χρήστος Καραμούτης, ενώ ο μικρός Νικόλας Ζήνωνος σε ρόλο δημοσιογράφου καλύπτει τα γεγονότα και τις καλύτερες στιγμές της αποστολής στη διάρκεια της διοργάνωσης. Ο Χρήστος θα παίξει στην ομάδα «Θαλάσσιο λιοντάρι των νησιών Γκαλαπάγκος» με συμπαίκτες την Κίνα, τη Λιβηρία, τα νησιά Τερκς και Κέικος, την Ανγκουίλα και το Μπαγκλαντές.

Στο πρώτο τoυ δημοσιογραφικό ρεπορτάζ κατά την άφιξη της αποστολής στη Μόσχα,  ο Νικόλας σημείωσε: «Ο Χρήστος κι εγώ είμαστε πολύ χαρούμενοι. Όλα εδώ  είναι υπέροχα και ήδη έχουμε γνωρίσει παιδιά από άλλες χώρες. Συμμετείχαμε στην Τελετή έναρξης και παρελάσαμε με παιδιά από άλλες χώρες. Είναι μια φανταστική εμπειρία».

Τo Σάββατο 9 Ιουνίου οι μικροί μας πρεσβευτές συμμετείχαν κρατώντας με υπερηφάνεια την κυπριακή σημαία στις εντυπωσιακές εκδηλώσεις της επίσημης Τελετής Έναρξης του προγράμματος, ενώ την ίδια μέρα ο Χρήστος ξεκίνησε τις προπονήσεις για το Διεθνές Τουρνουά του Football for Friendship.

Λίγα λόγια για το Football for Friendship
Στα πλαίσια του F4F κάθε χώρα στέλνει δύο δωδεκάχρονους πρεσβευτές (έναν μικρό ποδοσφαιριστή και έναν μικρό δημοσιογράφο) επιλέγοντας ανάμεσα σε παιδιά που είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου, αγόρια και κορίτσια, συμπεριλαμβανομένων παιδιών με ειδικές ανάγκες. Μέσω διαδικασίας Ανοιχτής Κλήρωσης δημιουργήθηκαν 32 Διεθνείς Ομάδες Φιλίας και καθορίστηκαν ρόλοι (τερματοφύλακας, αμυντικός, μέσος ή επιθετικός) για κάθε Νεαρό Παίκτη – εκπρόσωπο κάθε χώρας. Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν και παίζουν μαζί αθλητές διαφορετικής εθνικότητας, διαφορετικού φύλου και με διαφορετικές ικανότητες. Όλοι οι παίκτες είναι ηλικίας 12 ετών.

Επίσημες πηγές του προγράμματος
F4F Photo and video materials: http://media.footballforfriendship.com
F4F Facebook: https://www.facebook.com/FootballForFriendship/
F4F Youtube: https://www.youtube.com/user/FOOTBALL4FRIENDSHIP
F4F Instagram: https://www.instagram.com/footballforfriendship
F4F Twitter: https://twitter.com/football4f
F4F website: https://www.gazprom-football.com/en/home.htm