Οι Αλβανοί "προειδοποιούν" την Ανόρθωση

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Ανόρθωσης ξεκινάει από την Αλβανία και συγκεκριμένα το Λάτσι , μια ώρα περίπου από την πρωτεύσουσα, τα Τίρανα.

Η "Μεγάλη Κυρία" προσδοκεί σε ευρωπαϊκή πορεία και βάσει της κλήρωσης είναι εφικτή η πρόκριση μέχρι τον 3ο προκριματικό, φτάνει η ομάδα του Λέβι να τα δώσει όλα.

Για την Μόλντε... ούτε κουβέντα αφού προέχει η επικίνδυνη Λάτσι η οποία προέρχεται από ένα πρωτάθλημα που είναι ανερχόμενο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μια ματιά στις ομάδες της χώρας θα καταλάβει κανείς πως άρχισαν να γίνονται τα πρώτα βήματα προόδου κάτι που οφείλει να προσέξει η Ανόρθωση.

Η πρωταθλήτρια Σκεντερμπρέου συμμετείχε φέτος για 2η φορά στους ομίλους του Europa League ενώ κέρδισε την Ντινάμο Κιέβου με 3-2 στην έδρα της. Σε 8 εντός έδρας αγώνες είναι αήττητη και μάλιστα έχει κερδίσει τους 5. Η δεύτερη ομάδα της χώρας, Κukesi έφθασε πολύ κοντά να αποκλείσει την Σέριφ αλλά έχασε στα εκτός έδρας γκολ ενώ μετράει μια πρόκριση επί της Μέταλουργκ Ντόνετσκ και ομάδες από Λευκορωσία-Βοσνία.

Πρόσφατες επιτυχίες είχε και η Παρτιζάνι η οποία απέκλεισε την Φερεντσβάρος. Όσον αφορά την ομάδα που έχει κληρωθεί να αντιμετωπίσει την Ανόρθωση, δεν έχει εμπειρίες στην Ευρώπη όπου μετράει μια μόνο πρόκριση επί της Rudar Σλοβενίας το 2014.