(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) "Μου αρέσει πολύ στην Κύπρο/Ελπίζω να το τελειώσουμε στην Αλβανία"

Mε αφορμή την πρόκριση της Κροατίας στον τελικό του Μουντιάλ, ο Ντάνιελ Πράνιτς μίλησε σε Ολλανδική ιστοσελίδα και ρωτήθηκε και για την παρουσία του στην Ανόρθωση...

Σου αρέσει στην Κύπρο; "Ναι, πάρα πολύ. Ζω σε ένα χωριό 10 χιλιόμετρα από την Λάρνακα, όπου βρίσκεται το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο της Ανόρθωσης. Οι συνθήκες είναι καλές. Το ποδόσφαιρο με ξάφνιασε, δεν το περίμενα να είναι σε τέτοιο ψηλό επίπεδο. Αν και λέει αρκετά ότι το ΑΠΟΕΛ έπαιξε στο Champions League πέρσι και ο Απόλλωνας στο Europa League".

Είσαστε τώρα στην προσπάθεια πρόκρισης τους ομίλους του Europa League. Κερδίσατε 2-1 την Λάτσι και εσύ έβαλες το γκολ της ισοφάρισης... "Τα στημένα χτυπήματα παραμένουν η ειδικότητά μου: Φάουλ, πέναλτι. Δεν κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι αλλά κερδίσαμε. Η ζέστη το έκανε δύσκολο. Ελπίζω ότι θα το τελειώσουμε την Πέμπτη στην Αλβανία".

Παίζεις ως αριστερός μέσος όπως έπαιζες στην Heerenveen; "Όχι. Όπως και πέρσι, παίζω αριστερά στην άμυνα. Ο προπονητής με προτιμά σε εκείνη τη θέση. Εγώ προτιμάω να παίζω στο κέντρο αν και αριστερό μπακ είναι και πάλι καλά. Πέρσι επιλέγηκα στην καλύτερη ομάδα της σεζόν στην Κύπρο".

Που θα δεις τον τελικό της Κυριακής; "Έχουμε ετοιμάσει ένα μικρό πάρτι στο σπίτι του Γκόρντον Σίλντενφελντ που επίσης παίζει στην Ανόρθωση και ήταν διεθνής με την Κροατία. Θα το παρακολουθήσουμε με την οικογένειά του και φίλους. Θα κάνουμε μπάρμπεκιου το μεσημέρι και μετά θα δούμε τον αγώνα"

Μιλάς με τους διεθνείς στην διάρκεια του Μουντιάλ; "Ναι, πολύ συχνά. Μίλησα με τον Μόντριτς και τον Ράκιτιτς την Πέμπτη. Και οι δυο μου είπαν ότι είναι έτοιμοι και έχουν 100% αυτοπεποίθηση ότι θα κερδίσουμε τον τίτλο. Είναι κουρασμένοι αλλά ένας τελικός Μουντιάλ είναι τόσο ξεχωριστός που δεν νιώθεις την κούραση. Τώρα δεν θα τους ενοχλήσω μέχρι τον τελικό, πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στη μάχη".