Επίθεση από τους Μαχητές - "Ή αυτός ή εμείς"

Ανακοίνωση από τους Μαχητές - POLEMIDIA CLUB με αφορμή την  ριζική ανακαίνιση του Θεμιστοκλείου. Κάνουν επίθεση στον υπεύθυνο του τμήματος πετόσφαιρας ανδρών...

Η ανακοίνωση (για νομικούς λόγους αφαιρέθηκαν ορισμένες λέξεις)

Αδέλφια, Ανορθωσιάτες και Ανορθωσιάτισσες,

Πριν 44 χρόνια, οι παππούδες μας, οι γονείς μας και αρκετός κόσμος βίωσε το αίσθημα της προσφυγιάς στο υψηλότερο του σημείο. Μέχρι και σήμερα αν μιλήσεις με κόσμο που ένιωσε αυτό το άσχημο αίσθημα θα καταλάβεις πόσο έχει πληγώσει τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Στο 2018 εμείς αναγκαστήκαμε να νιώσουμε αυτά τα αισθήματα από άτομα που θέλουν να λέγονται Ανορθωσιάτες, από άτομα που έπρεπε να στέλνουν ακριβώς τα αντίθετα μηνύματα απ΄ όσα έζησαν. Νιώθουμε πρόσφυγες στην ήδη 44χρονη περίοδο προσφυγιάς, και γι’ αυτό έχουν ευθύνη πολλοί.

Ως προσωρινοί κάτοικοι Λεμεσού έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά τα λάβαρα της Αμμοχώστου, την σημαία της Ανόρθωσης μας περήφανη. Πέρσι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, μετά από 2 χρόνια ταλαιπωρίας με κρατικούς οργανισμούς, υπηρεσίες και πόσους άλλους μας “βοήθησαν” να κλείσουμε το οίκημα μας, αποφασίσαμε όπως αναζωπυρώσουμε την φλόγα του οικήματος του Σωματείου μας. Έτσι λοιπόν μετά από συντονισμένες προσπάθειες, μετά από εύρεση περισσότερων πόρων από οπαδό της ομάδας, τον οποίο και ευχαριστούμε δημόσια, πραγματοποιήσαμε μια ριζική ανακαίνιση στο οίκημα του Θεμιστοκλείου με κόστος άνω των €20,000. Ένα αξιοσέβαστο ποσό το οποίο αμφιβάλλουμε αν στα τόσα χρόνια λειτουργίας έχει σπαταληθεί από όλους μαζί τους “υπεύθυνους” για την αναβάθμιση του χώρου. Ένα ποσοστό της τάξης του 30% του συγκεκριμένου ποσού, είχε δοθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το ταμείο του κλιμακίου μας ως εισφορά για τα έργα της ανακαίνισης. Είχαμε μάλιστα σχεδιάσει σε περίοπτη θέση το οίκημα μας στην Αμμόχωστο της οδού Ευαγόρου 95(φώτο) για να μας θυμίζει την αγαπημένη μας πόλη. Πιστεύαμε πλέον ότι κάποια πράγματα είχαν ωριμάσει στον συγκεκριμένο χώρο και πως μπορούσαμε να προσφέρουμε μια καλύτερη στέγη για τον κάθε Ανορθωσιάτη που διαμένει στην Λεμεσό.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς όντως ο κόσμος που επισκεπτόταν το οίκημα ήταν αυξημένος και συγκεκριμένα η νεολαία άρχισε να αφήνει το δικό της στίγμα παίρνοντας την σκυτάλη. Όλα αυτά μάλιστα χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα με κανέναν και για οποιοδήποτε λόγο. Κρατήσαμε την σιωπή μας εδώ και ένα μήνα. Κρατήσαμε την σιωπή μας εδώ και χρόνια καλύτερα για κάποιες καταστάσεις, μη θέλοντας να πληγώσουμε την ήδη τραυματισμένη εικόνα του Σωματείου μας ή αυτούς που “επιλέχθηκαν” να το εκπροσωπήσουν μέσω του τμήματος πετόσφαιρας ανδρών. Όμως πλέον δεν υπάρχει επιστροφή. Είτε αυτός είτε εμείς. Με τον συγκεκριμένο “κύριο” δεν θα συνυπάρξουμε ποτέ ξανά. Ο υπεύθυνος τμήματος πετόσφαιρας ανδρών είναι πλέον κόκκινο πανί, που με είτε με τις συμπεριφορές του, είτε με τους εγωισμούς του έχει καταφέρει όχι μόνο να αποτύχει το τμήμα αλλά και να απωθήσει και τους τελευταίους πιστούς που ακολουθούσαν το άθλημα. Ο συγκεκριμένος “κύριος” έχει καταστήσει τον χώρο ως οικογενειακή του υπόθεση και αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε άλλο.

Είχαμε παραβλέψει πέρσι την αύξηση του ενοικίου στον ανακαινισμένο χώρο που έγινε από εμάς. Είχαμε παραβλέψει .................. ............... Είχαμε παραβλέψει ................................ .................. Μάλιστα στις αρχές της καλοκαιρινής περιόδου το νέο μας συμβούλιο είχε υποσχεθεί χορηγία της τάξης των €3,000, προς το τμήμα, ως βοήθεια στην προσπάθεια ανάκαμψης. Όλα αυτά φαίνεται δεν εκτιμήθηκαν και αρχές του Σεπτέμβρη ΕΔΩΣΕ στην κυριολεξία την διαχείριση σε άτομο της αρεσκείας του χωρίς να ακολουθήσει την γνωστή διαδικασία των προσφορών. Έχοντας μάλιστα την αναίδεια να “πουλήσει” μούρη και χώρο, με τα δικά μας έξοδα, με τους δικούς μας κόπους και ιδέες. Είχε μάλιστα την αχαριστία να μας πει “εγω δαμέ εν θέλω οίκημα του Σωματείου, να πάτε αλλού να κάμετε άλλο”.

Και όλα αυτά υπό τις ευλογίες του Δ.Σ. του Σωματείου που έδωσε εν λευκό την διαχείριση του χώρου στον συγκεκριμένο “κύριο”. Ξέρουμε πολύ καλά .................... ..................., ξέρουμε επίσης και τις δικές σας θέσεις επί πολλών θεμάτων. Εμείς ένα θα σας πούμε. Με €700 εισφορά τον χρόνο γινόμαστε και εμείς πρόεδροι. Έχει αδειάσει και η δική σας κλεψύδρα και σύντομα θα τα πούμε “φάτσα φάτσα” με όλους σας. Και θα μας αδειάσετε την γωνιά ένας ένας.

Εμείς σαν κλιμάκιο κάνουμε τις δικές μας προσπάθειες στέγασης και ας έχουμε απέναντι μας τους πάντες. Καλούμε τα μέλη μας να μείνουν σε εγρήγορση και τους καλούμε όπως παραμείνουν τυπικοί με τις υποχρεώσεις τους, πληρώνοντας την συνδρομή μέλους του Σωματείου. Καλούμε επίσης ότι όσοι δεν είναι μέλη να επικοινωνήσουν μαζί μας για να τους βοηθήσουμε με την εγγραφή τους. Στην επόμενη συνέλευση του Σωματείου, θα πούμε πολλά και με πολλούς.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

MAXHTEC ΠΟΛΕΜΙΔΙΑ