Ο Ολλανδός της Σαλαμίνας για Streppel: "Δούλεψα μαζί του, θα το κάνει στην Ανόρθωση"!

Τις πρώτες του μέρες διανύει ως προπονητής της Ανόρθωσης, ο Jurgen Streppel. Ο Ολλανδός κόουτς θα προσπαθήσει να βάλει στον δρόμο των επιτυχιών την "Μεγάλη Κυρία" έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της Διοίκησης.

Το Kerkida.net ήρθε σε επικοινωνία με τον Ολλανδό πρώην επιθετικό της ΑΕΚ Λάρνακας και νυν προπονητή των Ακαδημιών της Νέα Σαλαμίνας, Donny de Groot.  Ο De Groot συνυπήρξε με τον νέο τεχνικό της Ανόρθωσης στην Willem ΙΙ.

Aναλυτικά η συνέντευξη του Ολλανδού:

Την άποψη σου για τον Jurgen Streppel;

«Δούλεψα μαζί του στην Βίλεμ και πήραμε την άνοδο στην Eredivisie. Πολύ καλός προπονητής και πολύ καλός άνθρωπος. Έχει καλή φήμη και τον σέβονται στην Ολλανδία αφού όπου έχει δουλέψει το έκανε με επιτυχία.»

Αυτός ο προπονητής έρχεται στην Ανόρθωση που κάνει πρωταθλητισμό. Μπορεί να το πετύχει;

«Στην Ολλανδία είναι δύσκολο να κάνεις πρωταθλητισμό, ιδιαίτερα αν δεν δουλέψεις στον Άγιαξ, Αϊντχόφεν και Φέγενορντ. Επίσης δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία αυτών των ομάδων άρα δεν μπόρεσε να το κάνει. Πιστεύω όμως πως είναι σε θέση να το πετύχει στην Ανόρθωση.

Η φιλοσοφία του;

«Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά με σωστή οργάνωση. Αυτό είναι ένα στοιχείο που φαίνεται στο παιχνίδι του».

Οι σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές;

«Όπως είπα έχω συνεργαστεί μαζί του και μπορώ να πω πως είναι κοντά σε όλους τους ποδοσφαιριστές του. Έχει άμεση επαφή τόσο στον αγώνα αλλά και στις προπονήσεις. Για μένα μπορεί να διευθύνει ένα γκρουπ ανθρώπων και ανοικτός σε όλους».

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει και παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα;

«Ναι, πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν κάνει το επόμενο βήμα προερχόμενοι από την καθοδήγηση του κύριου Streppel. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Virgil Misidjan ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην Βίλεμ και τώρα είναι στην Bundeshliga.»

Μπορεί να φέρει την επιτυχία στην Ανόρθωση;

«Ναι. Είμαι σίγουρος. Μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα με σωστές βάσεις και να φθάσει στην επιτυχία. Φυσικά χρειάζεται χρόνο για να το κάνει".