Η ΕΞΗΓΗΣΗ βρίσκεται στον... διπλασιασμό

Στο χθεσινό παιχνίδι με την Ένωση στο «ΠΑΠ» για τον θεσμό του Κυπέλλου, η Ανόρθωση απογοήτευσε τους φίλους της γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 3-2.

Ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση αφού η «Κυρία» ήταν το μεγάλο φαβορί όχι μόνο για την νίκη αλλά και για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Όσο κι αν αρχικά εξέπληξε το γεγονός αυτό, αν βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους βάση, θα δούμε ότι… ερχόταν. Η ανασταλτική λειτουργία της Ανόρθωσης φέτος, σε κανένα σημείο της σεζόν δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Σε κανένα παιχνίδι δεν ήταν αυτή που με την παρουσία της έκρινε θετικά κάποιο αποτέλεσμα.

Για να παρουσιαστεί σωστά το πιο πάνω, αρκεί η σύγκριση με την περσινή περίοδο στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Φέτος, μετά από 16 παιχνίδια πρωταθλήματος η «Κυρία» έχει δει την εστία της να παραβιάζεται 18 φορές ενώ την περσινή σεζόν μετά από τα 16 πρώτα παιχνίδια, είχε δεχθεί τα μισά γκολ, 9 στο σύνολο.

Όταν μέσα σε μια σεζόν… καταφέρνεις να διπλασιάζεις τα γκολ που δέχεσαι, τότε σε κάθε παιχνίδι είναι πιθανό ένα σενάριο όπως αυτό της Τετάρτης. Να γνωρίσεις εντός έδρας ήττα με 3 γκολ, από μια ομάδα που μέχρι και τον εν λόγω αγώνα ήταν χωρίς διπλό στην σεζόν…