Θετικό/Αρνητικό για Μπέκα

Από τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν στην φετινή Ανόρθωση είναι αναμφίβολα ο Μπέκα Μικελτάντζε.

Ο Γεωργιανός ταλαντούχος μεσοεπιθετικός αποδεικνύεται σημαντικός στα πλάνα του Γιούργκεν Στρέπελ, με τον Ολλανδό τεχνικό να τον δουλεύει καθημερινά έτσι ώστε να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι.

Βλέποντας τον 22χρονο από την αρχή της χρονιάς πράγματι έχουμε παρατηρήσει μια σημαντική βελτίωση τόσο με τις κινήσεις του με ή χωρίς την μπάλα αλλά και τις ατομικές ενέργειες του.

Ένα από τα θετικά του Γεωργιανού είναι πως καταφέρνει να βρίσκεται μέσα στις φάσεις και να δημιουργεί συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις για τον αντίπαλο είτε για αυτόν είτε για τους συμπαίκτες του.

Φυσικά εδώ προκύπτει και ένας τομέας που χρίζει άμεσα βελτίωση. Οι χαμένες ευκαιρίες του Μπέκα. Τα τρια γκολ που έχει σημειώσει (2 στο πρωτάθλημα, 1 στο Κύπελλο) είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που μπορούσε να πετύχει αν ήταν πιο ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια. Αυτό το ζήτημα λύνεται με την καθημερινή δουλειά και την απαιτούμενη συγκέντρωση την ώρα… της κρίσης. 

Όταν πατάς περιοχή και είσαι σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις κάποια στιγμή τα γκολ θα έρθουν, φτάνει να είσαι ψύχραιμος για να την στείλεις στο πλεκτό.